20 Dec 2011

SHE IS THE ONE

Update By Nadia Nadhirah at Tuesday, December 20, 2011
Reactions: 
0 comments
 NURHAZIRAH BT HAMILI
satu satu nye kawan yang aku ade kt BMI tu . . tetibe aku dengar dye nak quit . . sebabnye aku sendiri tak taw . . 
dye baek sangat dengan aku, selalu tolong aku time aku susah . . aku ingat lagi time aku nangis sbb balak aku buat hal . . dye sampai maki-maki laki tu , aku respect giler kt dye sebab boleh je dye maki org yg lebih tua dari dye . . hehehe =) sayang kau lebih laa yunk . . 
nanti , bile kau da quit , ngan sape aku nak kawan ? ngan sape aku nak cite problem aku , nanti da xley nak lepak sesame lg . . nanti da xley nak gaduh-gaduh lagi . . nanti da xley buli kau lagi . . nanti da xley nak kuar sesame lagi . . nanti da xde sape nak teman aku . . aku harap sangat kau x jadi quit . . aku sayang kau . . taknak kau g jauh . . =(
tapi , kalau tu yang terbaek untuk kau , aku xley nak halang sebab tu hak kau . . aku hanya mampu berdoa , kau sentiasa okay kat mane-mane je . and yang penting jangan lupa aku .
LOVE YOU DAMN MUCH <3
..she love PINK =)..

19 Dec 2011

BFF

Update By Nadia Nadhirah at Monday, December 19, 2011
Reactions: 
2 comments
salam warga blog :) hari nie entry aku pasal bestfriends aku time skolah dulu . wahhh , rindu dorang sangat sangat . . dulu kt skolah , stdy sesame , time rehat makan sesame . rindu orhh time tu . . kalau lah masa ley pusing balik kn best . hehe ~

nie bff aku , SYAMIMI GHAZALI

  
MIRA & ZILA

  
time nie tgh celebrate birthday LILY

lily, mira, aku, mimie, shima, balqis & zila
we are bestfriends :)

dengan teacher kesayangan, TEACHER KAMILAH
time hang out dgn SITI & HANUN
bile agak nye boleh jumpa balik semua ? rindu sangat sangat . .
btw, sory taw ak post pic yang lame punye sbb xde koleksi pic terbaru lorhh . . hehe :)
 p/s : cinta senang dicari , tapi sahabat sejati sukar dicari <3


18 Dec 2011

LELAKI vs WANITA

Update By Nadia Nadhirah at Sunday, December 18, 2011
Reactions: 
0 comments
Lelaki : Susah nak fokus sesuatu perkara terutamanya yang membabitkan perhubungan
Wanita : Senang fokus pada sesuatu perkara walaupun remeh
.
Lelaki : Emosi ibarat getah. Bila marah perasaan akan menegang dan akan kendur bila marah dah surut
Wanita : Emosi bagai ombak , datang dan pergi. Sebab tu perasaan marah diorang susah nak reda. 
.
Lelaki : Lebih suka menyendiri dan menjauhkan diri  apabila tertekan.
Wanita : Apabila tertekan, biasanya diorang ni lebih senang meluahkan apa yang diorang rasa
Lelaki : Disebabkan ego, susah nak terima pertolongan atau pendapat orang lain termasuklah pasangannya.
Wanita : Senang menerima dan terpengaruh dengan pandangan orang terutama orang yang dekat di hatinya.
Lelaki : Apabila perasaan tergugat, lebih senang berdiam diri tanda protes.
Wanita : Apabila perasaan tergugat, lekas melenting dan protes secara terang-terangan.
Lelaki : Melihat sesuatu perkara secara keseluruhan. See the whole picture laa bak kata omputih
Wanita : Melihat sesuatu perkara secara terperinci. ( diorang kan selalunya cerewet).
.
Lelaki : Mempunyai perasaan cinta yang fleksibel, mudah berubah bila jumpa yang lebih baik dari terbaik.
Wanita : Setia pada cinta dan sukar tergugat. (tapi memiliki jiwa yang rapuh dan mudah tunduk pada cinta.
Lelaki : Kejayaan dinilai berdasarkan prestasi dan kredibiliti sendiri
Wanita : Sentiasa menilai diri berdasarkan kekuatan perasaan dan kualiti hubungan dengan orang sekeliling.
Lelaki : Boleh menjadi pemurah atau pun pemboros
Wanita : Boleh menjadi kedekut atau pun berjimat cermat
.
Lelaki : Kurang teliti dalam berkomunikasi tapi pantas memberikan pandangan
Wanita : Mendengar dengan teliti tapi lambat bagi pandangan sebab diorang ni berfikir dulu sebelum bertindak
Lelaki : Sukar mintak maaf tapi senang melupakan.
Wanita : Senang mintak maaf walaupun tak mudah melupakan
Lelaki : Senang untuk buat keputusan
Wanita : Lebih senang mengikut keputusan 

Lelaki : Apabila rindukan awek, biasanya lebih senang melakukan perkara lain macam melepak dengan kawan- kawan atau bersukan untuk tenangkan diri.
Wanita : Lebih senang melayan perasaan rindu sendirian, menulis perasaanya ataupun dengar lagu-lagu cinta.

16 Dec 2011

. . RESULT . .

Update By Nadia Nadhirah at Friday, December 16, 2011
Reactions: 
0 comments
awal giler aku bangun ary neh semata-mata nak tgk result , tapi hampeh sebab tak release lg . . dari pkul 10 sampai pkul 12 , aku buka tak dapat lg . . first yang aku pikir takut aku ade subject fail . kalau ade confirm mati aku kena bebel kt umi aku . . hehe :) 

lepas solat Zohor , aku try buka Ecitie , buka and terus buka sampai result da release . . and akhir nya , the result is release . . fuhh ! sumpah cuak giler time tuh . . mane tak nye takut ade yg fail . . and alhamdulillah sume subject lulus even pointer rendah . . at least , dapat sambung study lg . . nampak nye sem depan kena study hard lg laa . .

p/s : syukur dengan ape yg aku dapat :))

15 Dec 2011

.. SEMAKIN DINGIN ..

Update By Nadia Nadhirah at Thursday, December 15, 2011
Reactions: 
0 comments

mane sahabat yang selalu aku agung-agungkan ? kenapa mesti jadi mcm nie ? mane sahabat yang pernah janji akan kongsi saat suka duka bersama , sahabat yang sanggup hadapi susah senang bersama? rindu time skolah dulu , ada problem sama-sama tolong . tp skrg , sume tu da xde . ape salah aku ? ape dosa aku ? dia je satu satu nye sahabat aku dunia akhirat , tp kenapa skrg dye seolah-olah mengelak dari aku ? besar sangat ke dosa aku ? aku x pernah lupa dye even aku study jauh . . atau aku x layak jadi sahabat dye ? 
maafkan aku andainya aku ade buat salah terhadap ko , tp seriously aku sayang ko sangat sangat . aku rindu nak lepak dgn ko , rindu nak hang out dgn ko . tp , aku rase semua tu da xde makna kan ? xpela , asalkan ko happy k ? aku akan doakan yang terbaek utk ko . 

p/s: sayang kau sokmo !

14 Dec 2011

:: AIR MATA ::

Update By Nadia Nadhirah at Wednesday, December 14, 2011
Reactions: 
0 comments
Air mata merupakan tindakbalas semulajadi manusia apabila sesuatu terjadi kepada diri. Air mata ini jika diamati mempunyai pelbagai pengertian yang menggambarkan perasaan seseorang. Siapa yang selalu menangis? perempuan kot..satu lagi kanak-kanak. Kebiasanya bila sebut sahaja air mata pasti kita maksudkan ia dengan kesedihan. Namun begitu, ada lagi pengertian lain yang boleh dimaksudkan dengan air mata ini. 

Menangis kerana sedih
Ini biasa kita lihat, ramai orang akan menunjukkan rasa sedih dengan mengeluarkan air mata. Rasanya tak perlulah hurai panjang-panjang.

Menangis kerana rasa hina dan lemah
Pada kebiasanya, apabila seseorang lemah akan meratapi kelemahan yang ada dan tidak upaya dengan menangis. Mungkin dengan menangis ada insan yang sanggup menolongnya.

Menangis kerana cinta
Bab ni susah nak terangkan, mungkin boleh tanya mereka yang sedang bercinta. Ataupun jika kita seorang yang beriman, dengan penuh keimanan secara semulajadi kita akan menitiskan air mata.

Menangis sebab takut
Kadang-kadang jika kita rasa terlalu takut air mata pun boleh keluar, ini mungkin disebabkan perasan kita tidak dapat menahan kebimbangan keselamatan kita. Sebagai contoh jika kereta rosak di atas bukit diwaktu malam..uuuupppsss gelap…

Menangis kerana gembira
Ini dah biasa, selalu kalau kita dapat keputusan yang cemerlang atau diterima lamaran pasti ada yang melompat dan menangis, peluk tiang dan sebagainya..

Menangis sebab ikut rakan
Ada juga penyakit ini, penyakit ini berjangkit dari rakan sebelah dia. Mungkin mereka yang mudah berjangkit ini jenis yang mudah menusuk kalbunya. Ala..biasalah..nak tunjukkan keperihatinan. Kadang-kadang memang jenis manusia yang senang dipengaruhi oleh kawasan sekitar.

Menangis kerana kesulitan
Biasanya mereka yang mengalami masalah yang berkecamuk dan kusut juga boleh menitiskan air mata. Hal ini kerana ada potensi diri yang tidak dapat dikeluarkan atau diluahkan. Mungkin dengan menangis hati dapat reda sikit dan minda mampu berfikir semula.

Menangis untuk tagih simpati
Umum tahu bahwa nangis ini menunjukkan kesedihan, jadi ia digunakan oleh sesetengah pihak untuk memohon belas kasihan. Selain itu ia juga sebagai aktiviti semulajadi dalam meminta sesuatu.

Menangis kerana sayang
Menangis ini lebih kurang sama dengan menangis kerana cinta tadi, tapi sayang ini adalah peringkat yang lebih mendalam melibatkan hati dan perasaan.

Menangis berlakon
Ini adalah perbuatan orang yang suka berlakon dengan niat untuk menipu supaya segala kemahuan dituruti. Tak baik buat gitu, menyusahkan orang adalah..

13 Dec 2011

~kisah KASIH, CINTA,SEDIH, & KECEWA~

Update By Nadia Nadhirah at Tuesday, December 13, 2011
Reactions: 
0 comments
 
KASIH duduk sendirian di hujung sudut perpustakaan.Tumpuan KASIH tidak terus ke buku. Fikiran KASIH menerawang ke tempat lain.Buntu memikirkan masalah yang menimpa.Apa yang pasti KASIH takkan sekali kali lari dari masalah itu.KASIH takkan mengaku kalah dengan perasaan sendiri.

Dari jauh CINTA yang duduk bertentangan dengan meja KASIH asyik memerhati gelagat KASIH.CINTA tahu waktu sebegini KASIH pasti akan menghabiskan masa di perpustakaan.Sudah lama CINTA meminati KASIH tapi CINTA tahu KASIH tidak mudah menerima CINTA.CINTA terus memerhati wajah KASIH menyayangi KASIH dalam diam.CINTA lantas sedar KASIH seakan menghadapi masalah besar.Wajah KASIH seceria selalu, bagai di rundung duka.Tiba-tiba CINTA terlihat kelibat KECEWA.

KECEWA menarik kerusi di sebelah KASIH.CINTA perhatikan saja gelagat KECEWA yang mengganggu KASIH.Nyata KASIH rimas dan kelihatan kurang selesa dengan kehadiran KECEWA. CINTA dapat lihat api kebencian di mata KASIH tapi apakan daya.CINTA hanya mampu melihat dari jauh. KECEWA memang berpengaruh. CINTA sedar KECEWA sudah lama meminati KASIH kalau tidak masakan KECEWA sering mengganggu KASIH.KASIH tetap tidak melayan KECEWA.dibiarkan KECEWA berlalu sepi.

Tidak lama selepas itu, kelihatan SEDIH sahabat KASIH menghampiri KASIH.Mereka mengajak KASIH keluar.CINTA bersedia untuk mengekori mereka.Hari ini CINTA pasti dan benar-benar yakin apa yang akan dilakukan.CINTA lekas mengejar mereka.

"KASIH..KASIH..KASIH.." tercungap-cungap CINTA mengejar KASIH menjerit nama KASIH."Boleh CINTA jumpa KASIH sebentar..?"KASIH mengangguk..
"Iya..ada apa yang boleh KASIH tolong CINTA?".Waaaaaaah..lembutnya suara KASIH.Jadi tidak hairanlah jika terlalu ramai yg ingin rapat dengan KASIH.
"KASIH, sudikah KASIH menerima CINTA?"
"Apa?CINTA bermimpikah?CINTA sedar tak apa yang CINTA katakan?KASIH minta maaf.Biar KASIH jelaskan.Andainya KASIH terima CINTA, kecewa pasti datang mengganggu CINTA dan KASIH.CINTA mungkin takkan mengerti tapi KASIH harap CINTA terima keputusan KASIH ni. KASIH minta maaf."KASIH ingin berlalu pergi.
"KASIH..KASIH..tunggu.Dengar apa yang CINTA ingin katakan pula.Beri CINTA peluang untuk buktikan pada KASIH.CINTA tahu KECEWA pasti akan melakukan sesuatu jika kita bersama tapi tolonglah CINTA.Berilah CINTA peluang.CINTA dah lama perhatikan KASIH.Dah lama menaruh hati pada KASIH.Tolonglah KASIH."
"hmm..CINTA..nanti KASIH fikirkan dulu ye.KASIH pergi dulu.SEDIH dah lama tunggu KASIH."
"CINTA tunggu jawapn KASIH.Tolong ye KASIH.Beri CINTA peluang.Tolong lah fikirkan.Berilah peluang utk kita lupakan tentang orang lain.Tolong ye."
CINTA memerhati KASIH berlalu pergi.

KASIH takkan mungkin menerima CINTA kerana KASIH tidak mahu KECEWA mengapa apakan CINTA.KASIH juga sedia tahu yang SEDIH meminati CINTA.Tak mungki KASIH ingin lihat sahabatnya SEDIH berduka lara.
"CINTA, maafkan KASIH.KASIH tak mungkin dapat menjadi yang terbaik untuk CINTA.KECEWA pasti akan membuatkan kita tidak senang bersama.Lagipun KASIH pasti CINTA tahu SEDIH sentiasa ingin mendampingi CINTA.Tak mungkin kita akan bahagia dan kita akan sentiasa rasa bersalah bila SEDIH melihat kita.Maafkan KASIH ya CINTA..
Sepi berlalu di hati CINTA.KASIH seolah-olah menafikan perasaan di dalam jiwanya.Bagi KASIH biarlah KASIH menunggu GEMBIRA yang entah bila akan muncul dalam hidupnya.GEMBIRA..kenapa kau menjauh..? 

p/s : just copy and paste :)

SHE IS THE ONE

0

 NURHAZIRAH BT HAMILI
satu satu nye kawan yang aku ade kt BMI tu . . tetibe aku dengar dye nak quit . . sebabnye aku sendiri tak taw . . 
dye baek sangat dengan aku, selalu tolong aku time aku susah . . aku ingat lagi time aku nangis sbb balak aku buat hal . . dye sampai maki-maki laki tu , aku respect giler kt dye sebab boleh je dye maki org yg lebih tua dari dye . . hehehe =) sayang kau lebih laa yunk . . 
nanti , bile kau da quit , ngan sape aku nak kawan ? ngan sape aku nak cite problem aku , nanti da xley nak lepak sesame lg . . nanti da xley nak gaduh-gaduh lagi . . nanti da xley buli kau lagi . . nanti da xley nak kuar sesame lagi . . nanti da xde sape nak teman aku . . aku harap sangat kau x jadi quit . . aku sayang kau . . taknak kau g jauh . . =(
tapi , kalau tu yang terbaek untuk kau , aku xley nak halang sebab tu hak kau . . aku hanya mampu berdoa , kau sentiasa okay kat mane-mane je . and yang penting jangan lupa aku .
LOVE YOU DAMN MUCH <3
..she love PINK =)..

BFF

2

salam warga blog :) hari nie entry aku pasal bestfriends aku time skolah dulu . wahhh , rindu dorang sangat sangat . . dulu kt skolah , stdy sesame , time rehat makan sesame . rindu orhh time tu . . kalau lah masa ley pusing balik kn best . hehe ~

nie bff aku , SYAMIMI GHAZALI

  
MIRA & ZILA

  
time nie tgh celebrate birthday LILY

lily, mira, aku, mimie, shima, balqis & zila
we are bestfriends :)

dengan teacher kesayangan, TEACHER KAMILAH
time hang out dgn SITI & HANUN
bile agak nye boleh jumpa balik semua ? rindu sangat sangat . .
btw, sory taw ak post pic yang lame punye sbb xde koleksi pic terbaru lorhh . . hehe :)
 p/s : cinta senang dicari , tapi sahabat sejati sukar dicari <3


LELAKI vs WANITA

0

Lelaki : Susah nak fokus sesuatu perkara terutamanya yang membabitkan perhubungan
Wanita : Senang fokus pada sesuatu perkara walaupun remeh
.
Lelaki : Emosi ibarat getah. Bila marah perasaan akan menegang dan akan kendur bila marah dah surut
Wanita : Emosi bagai ombak , datang dan pergi. Sebab tu perasaan marah diorang susah nak reda. 
.
Lelaki : Lebih suka menyendiri dan menjauhkan diri  apabila tertekan.
Wanita : Apabila tertekan, biasanya diorang ni lebih senang meluahkan apa yang diorang rasa
Lelaki : Disebabkan ego, susah nak terima pertolongan atau pendapat orang lain termasuklah pasangannya.
Wanita : Senang menerima dan terpengaruh dengan pandangan orang terutama orang yang dekat di hatinya.
Lelaki : Apabila perasaan tergugat, lebih senang berdiam diri tanda protes.
Wanita : Apabila perasaan tergugat, lekas melenting dan protes secara terang-terangan.
Lelaki : Melihat sesuatu perkara secara keseluruhan. See the whole picture laa bak kata omputih
Wanita : Melihat sesuatu perkara secara terperinci. ( diorang kan selalunya cerewet).
.
Lelaki : Mempunyai perasaan cinta yang fleksibel, mudah berubah bila jumpa yang lebih baik dari terbaik.
Wanita : Setia pada cinta dan sukar tergugat. (tapi memiliki jiwa yang rapuh dan mudah tunduk pada cinta.
Lelaki : Kejayaan dinilai berdasarkan prestasi dan kredibiliti sendiri
Wanita : Sentiasa menilai diri berdasarkan kekuatan perasaan dan kualiti hubungan dengan orang sekeliling.
Lelaki : Boleh menjadi pemurah atau pun pemboros
Wanita : Boleh menjadi kedekut atau pun berjimat cermat
.
Lelaki : Kurang teliti dalam berkomunikasi tapi pantas memberikan pandangan
Wanita : Mendengar dengan teliti tapi lambat bagi pandangan sebab diorang ni berfikir dulu sebelum bertindak
Lelaki : Sukar mintak maaf tapi senang melupakan.
Wanita : Senang mintak maaf walaupun tak mudah melupakan
Lelaki : Senang untuk buat keputusan
Wanita : Lebih senang mengikut keputusan 

Lelaki : Apabila rindukan awek, biasanya lebih senang melakukan perkara lain macam melepak dengan kawan- kawan atau bersukan untuk tenangkan diri.
Wanita : Lebih senang melayan perasaan rindu sendirian, menulis perasaanya ataupun dengar lagu-lagu cinta.

. . RESULT . .

0

awal giler aku bangun ary neh semata-mata nak tgk result , tapi hampeh sebab tak release lg . . dari pkul 10 sampai pkul 12 , aku buka tak dapat lg . . first yang aku pikir takut aku ade subject fail . kalau ade confirm mati aku kena bebel kt umi aku . . hehe :) 

lepas solat Zohor , aku try buka Ecitie , buka and terus buka sampai result da release . . and akhir nya , the result is release . . fuhh ! sumpah cuak giler time tuh . . mane tak nye takut ade yg fail . . and alhamdulillah sume subject lulus even pointer rendah . . at least , dapat sambung study lg . . nampak nye sem depan kena study hard lg laa . .

p/s : syukur dengan ape yg aku dapat :))

.. SEMAKIN DINGIN ..

0


mane sahabat yang selalu aku agung-agungkan ? kenapa mesti jadi mcm nie ? mane sahabat yang pernah janji akan kongsi saat suka duka bersama , sahabat yang sanggup hadapi susah senang bersama? rindu time skolah dulu , ada problem sama-sama tolong . tp skrg , sume tu da xde . ape salah aku ? ape dosa aku ? dia je satu satu nye sahabat aku dunia akhirat , tp kenapa skrg dye seolah-olah mengelak dari aku ? besar sangat ke dosa aku ? aku x pernah lupa dye even aku study jauh . . atau aku x layak jadi sahabat dye ? 
maafkan aku andainya aku ade buat salah terhadap ko , tp seriously aku sayang ko sangat sangat . aku rindu nak lepak dgn ko , rindu nak hang out dgn ko . tp , aku rase semua tu da xde makna kan ? xpela , asalkan ko happy k ? aku akan doakan yang terbaek utk ko . 

p/s: sayang kau sokmo !

:: AIR MATA ::

0

Air mata merupakan tindakbalas semulajadi manusia apabila sesuatu terjadi kepada diri. Air mata ini jika diamati mempunyai pelbagai pengertian yang menggambarkan perasaan seseorang. Siapa yang selalu menangis? perempuan kot..satu lagi kanak-kanak. Kebiasanya bila sebut sahaja air mata pasti kita maksudkan ia dengan kesedihan. Namun begitu, ada lagi pengertian lain yang boleh dimaksudkan dengan air mata ini. 

Menangis kerana sedih
Ini biasa kita lihat, ramai orang akan menunjukkan rasa sedih dengan mengeluarkan air mata. Rasanya tak perlulah hurai panjang-panjang.

Menangis kerana rasa hina dan lemah
Pada kebiasanya, apabila seseorang lemah akan meratapi kelemahan yang ada dan tidak upaya dengan menangis. Mungkin dengan menangis ada insan yang sanggup menolongnya.

Menangis kerana cinta
Bab ni susah nak terangkan, mungkin boleh tanya mereka yang sedang bercinta. Ataupun jika kita seorang yang beriman, dengan penuh keimanan secara semulajadi kita akan menitiskan air mata.

Menangis sebab takut
Kadang-kadang jika kita rasa terlalu takut air mata pun boleh keluar, ini mungkin disebabkan perasan kita tidak dapat menahan kebimbangan keselamatan kita. Sebagai contoh jika kereta rosak di atas bukit diwaktu malam..uuuupppsss gelap…

Menangis kerana gembira
Ini dah biasa, selalu kalau kita dapat keputusan yang cemerlang atau diterima lamaran pasti ada yang melompat dan menangis, peluk tiang dan sebagainya..

Menangis sebab ikut rakan
Ada juga penyakit ini, penyakit ini berjangkit dari rakan sebelah dia. Mungkin mereka yang mudah berjangkit ini jenis yang mudah menusuk kalbunya. Ala..biasalah..nak tunjukkan keperihatinan. Kadang-kadang memang jenis manusia yang senang dipengaruhi oleh kawasan sekitar.

Menangis kerana kesulitan
Biasanya mereka yang mengalami masalah yang berkecamuk dan kusut juga boleh menitiskan air mata. Hal ini kerana ada potensi diri yang tidak dapat dikeluarkan atau diluahkan. Mungkin dengan menangis hati dapat reda sikit dan minda mampu berfikir semula.

Menangis untuk tagih simpati
Umum tahu bahwa nangis ini menunjukkan kesedihan, jadi ia digunakan oleh sesetengah pihak untuk memohon belas kasihan. Selain itu ia juga sebagai aktiviti semulajadi dalam meminta sesuatu.

Menangis kerana sayang
Menangis ini lebih kurang sama dengan menangis kerana cinta tadi, tapi sayang ini adalah peringkat yang lebih mendalam melibatkan hati dan perasaan.

Menangis berlakon
Ini adalah perbuatan orang yang suka berlakon dengan niat untuk menipu supaya segala kemahuan dituruti. Tak baik buat gitu, menyusahkan orang adalah..

~kisah KASIH, CINTA,SEDIH, & KECEWA~

0

 
KASIH duduk sendirian di hujung sudut perpustakaan.Tumpuan KASIH tidak terus ke buku. Fikiran KASIH menerawang ke tempat lain.Buntu memikirkan masalah yang menimpa.Apa yang pasti KASIH takkan sekali kali lari dari masalah itu.KASIH takkan mengaku kalah dengan perasaan sendiri.

Dari jauh CINTA yang duduk bertentangan dengan meja KASIH asyik memerhati gelagat KASIH.CINTA tahu waktu sebegini KASIH pasti akan menghabiskan masa di perpustakaan.Sudah lama CINTA meminati KASIH tapi CINTA tahu KASIH tidak mudah menerima CINTA.CINTA terus memerhati wajah KASIH menyayangi KASIH dalam diam.CINTA lantas sedar KASIH seakan menghadapi masalah besar.Wajah KASIH seceria selalu, bagai di rundung duka.Tiba-tiba CINTA terlihat kelibat KECEWA.

KECEWA menarik kerusi di sebelah KASIH.CINTA perhatikan saja gelagat KECEWA yang mengganggu KASIH.Nyata KASIH rimas dan kelihatan kurang selesa dengan kehadiran KECEWA. CINTA dapat lihat api kebencian di mata KASIH tapi apakan daya.CINTA hanya mampu melihat dari jauh. KECEWA memang berpengaruh. CINTA sedar KECEWA sudah lama meminati KASIH kalau tidak masakan KECEWA sering mengganggu KASIH.KASIH tetap tidak melayan KECEWA.dibiarkan KECEWA berlalu sepi.

Tidak lama selepas itu, kelihatan SEDIH sahabat KASIH menghampiri KASIH.Mereka mengajak KASIH keluar.CINTA bersedia untuk mengekori mereka.Hari ini CINTA pasti dan benar-benar yakin apa yang akan dilakukan.CINTA lekas mengejar mereka.

"KASIH..KASIH..KASIH.." tercungap-cungap CINTA mengejar KASIH menjerit nama KASIH."Boleh CINTA jumpa KASIH sebentar..?"KASIH mengangguk..
"Iya..ada apa yang boleh KASIH tolong CINTA?".Waaaaaaah..lembutnya suara KASIH.Jadi tidak hairanlah jika terlalu ramai yg ingin rapat dengan KASIH.
"KASIH, sudikah KASIH menerima CINTA?"
"Apa?CINTA bermimpikah?CINTA sedar tak apa yang CINTA katakan?KASIH minta maaf.Biar KASIH jelaskan.Andainya KASIH terima CINTA, kecewa pasti datang mengganggu CINTA dan KASIH.CINTA mungkin takkan mengerti tapi KASIH harap CINTA terima keputusan KASIH ni. KASIH minta maaf."KASIH ingin berlalu pergi.
"KASIH..KASIH..tunggu.Dengar apa yang CINTA ingin katakan pula.Beri CINTA peluang untuk buktikan pada KASIH.CINTA tahu KECEWA pasti akan melakukan sesuatu jika kita bersama tapi tolonglah CINTA.Berilah CINTA peluang.CINTA dah lama perhatikan KASIH.Dah lama menaruh hati pada KASIH.Tolonglah KASIH."
"hmm..CINTA..nanti KASIH fikirkan dulu ye.KASIH pergi dulu.SEDIH dah lama tunggu KASIH."
"CINTA tunggu jawapn KASIH.Tolong ye KASIH.Beri CINTA peluang.Tolong lah fikirkan.Berilah peluang utk kita lupakan tentang orang lain.Tolong ye."
CINTA memerhati KASIH berlalu pergi.

KASIH takkan mungkin menerima CINTA kerana KASIH tidak mahu KECEWA mengapa apakan CINTA.KASIH juga sedia tahu yang SEDIH meminati CINTA.Tak mungki KASIH ingin lihat sahabatnya SEDIH berduka lara.
"CINTA, maafkan KASIH.KASIH tak mungkin dapat menjadi yang terbaik untuk CINTA.KECEWA pasti akan membuatkan kita tidak senang bersama.Lagipun KASIH pasti CINTA tahu SEDIH sentiasa ingin mendampingi CINTA.Tak mungkin kita akan bahagia dan kita akan sentiasa rasa bersalah bila SEDIH melihat kita.Maafkan KASIH ya CINTA..
Sepi berlalu di hati CINTA.KASIH seolah-olah menafikan perasaan di dalam jiwanya.Bagi KASIH biarlah KASIH menunggu GEMBIRA yang entah bila akan muncul dalam hidupnya.GEMBIRA..kenapa kau menjauh..? 

p/s : just copy and paste :)

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review