18 Apr 2012

INTERVIEW

Update By Nadia Nadhirah at Wednesday, April 18, 2012
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum cinta . . alamak , mcm cite 7 petala cinta plak . . hehe :D
Nad baru balik dari KB a.k.a Kota Bharu coz Nad dpt panggilan interview bg jawatan Pegawai Imigresen . . pergghh , penat giler kot . . pagi td , spatutnye Nad kena ad kt sana pkul 8 tapi disebabkan kesesakan lalu lintas + traffic light yg makin bertambah , Nad smpai pkul 8.30 am . ingat kan Nad sorang je yg lambat , tp ad lg yg lg lambat smpai dari Nad . . yg paling fed up , Nad terpaksa tnggu lama coz turn Nad last skali . . mulanya , 4 orang girls yg tinggal , tp semua tak lepas ujian fizikal kecuali Nad . . kebanyakkan yg dtg interview tu failed time ujian fizikal contohnye , siku bengkok , tinggi tak cukup , terlalu berat , tak pandai kawad , tak cukup tinggi , tak lepas ukuran dada bg lelaki . tp , alhamdulillah Nad lulus semua ujian tu . nasib laa ingat lg cara nak kawad cane . al-maklum lah da lama tinggal . hehe , lepas ujian fizikal , kena berdepan dgn pegawai utk di interview . . pergghh , mmg menggigil giler laa time tu . tp nasib baek pegawai tu just tanya pasal peribadi and tnye nama PM , TPM nan MB Kelantan je . nasib baek tak tanya pasal imigresen , kalau tak confirm Nad diam sambil senyum-senyum kambing . hahaha :D . then , disuruhnye plak baca Rukun Negara . yg paling tak tahan siap gelak-gelak bagai lg dgn pegawai uhh . and yg paling penting , Nad satu-satu nye girl yg tgl time interview tu . .

pape pun , Nad just serah kt takdir je . :)

Salam sayang , Nadia Nadhirah :)

5 Apr 2012

HURT , AGAIN (T.T)

Update By Nadia Nadhirah at Thursday, April 05, 2012
Reactions: 
0 comments
Agak-agak la kan , ape perasaan warga Blogger sekalian bila korang diduakan ? Mesti sakit hati kuasa sepuluh kan ? hurmm , macam tuu la ape yang Nad rasa skunk nie . . rasa cam Nad nie diperbodohkan , and terlalu BODOH ! , Nad taw ape kelemahan Nad , Nad taw ape kekurangan Nad . . kalau Nad nie tak layak utk dye , just let me know . . seriously Nad sedih + kecewa + sakit hati bila Nad nie just kekasih hanya diluaran and bukan utk dijadikan suri . Nad boleh bgtaw family Nad pasal dye , knp dye tak boleh nak bgtaw pasal Nad dekat family dye ? Hina sgt ke Nad nie , sampai dye nk buat Nad mcm nie ? Nad da tak kuat nak sabar lagi . . Nad sanggup sakitkan diri sendiri sbb dye . . Nad sanggup undur diri demi kebahagiaan dye . . SAYANG Nad utk dye takkan hilang sampai Nad mati . . and Nad akan tunaikan janji Nad bila da takde pape nan dye . . HOPE YOU BAHAGIA SYG (T_T)

* maybe lagu nie sesuai utk Nad kan ??

2 Apr 2012

CAMPING !!

Update By Nadia Nadhirah at Monday, April 02, 2012
Reactions: 
0 comments
Hye ! Assalamialaikum . .

Perghh , penat kot . . badan nie da naek sengal-sengal dah . Yela , da lame tak ber'camping' nie . . sakit time Treasure Hunt last 3days pun tak hilang lg . . sakit kot . . pape pun best giler camping with OPKIM members . . terbaekk wokkkk ! and yang paling penting my MR. PANDA ikut sekali . . hehehe . .

30 March 2012
Disebabkan Nad kena handle pasal BBQ , Nad kena overnight coz nak beli barang utk BBQ . . Pkul 9.30 Nad kuar , gi makan-makan dekat Danau . . lepas makan Nad nan Mr. Panda pegi Danau cuci mata . . lame gak duk pusing2 situ . . kitorang beli jersey and tracksuit yg same . . sweet kan ? hehe , selain tu Nad beli kasut sukan sbb kebetulan nt Nad ad interview and kena pkai kasut sukan . . Mr. Panda plak beli ray ban . tak habis nan ray ban dye uhh . tp takpe , smart time dye pkai :) then , bila da habis borong .

31 March 2012
pkul 12.30 a.m sementara nak tggu pkul 2.30 a.m , Nad nan Mr. Panda lepak dekat Sri Gombak . . mata Nad smpai bengkak coz ngntuk sgt , time nak tido je , Mr. Panda kacau . . dye tak bg Nad tido . . Pkul 2.30 a.m kitorang gi umah dye , sbb dye nak amek bag then terus gi BMI lepas beli brg . Pkul 3 a.m si faiz amek kitorang , then gerak gi NSK . . smpai sana Nad kena buli nan dorang . . mentang-mentang laa Nad sorang je girl yg ikut . . disuruhnya Nad tolak troli yg penuh dgn brg uhh . last2 Nad tgl troli tu then turn si Faiz yg tolak . . padan muka ! yg tak leh nk tahan dorang buli Nad sbb Nad melatah . suka usik Nad . . penat kot melatah nie . . sape yg melatah tuu mmg taw laa cane prasaan time kena usik . . huhu :) okay , settle beli brg gi umah si Faiz amek surat . . naseb baek ad bag yg besar boleh cover Nad . . terpaksa kena menyorok n ditindih dgn bag , smpai nak nafas pun susah . . haha , smpai je Nad terus naek packing brg , rest kejap , 5.30 a.m baru Nad turun . . 7.30 a.m baru settle smua keje , yg laen smua da kumpul kt foyer , , kitorang yg handle BBQ je yg tak siap lg . . Pkul 8.30 a.m baru gerak gi Shah Alam . . naek je bus , mmg da tak pkir pnjang terus tido . . perghhh , ngntuk kot . . bila smpai je , kena jalan kaki gi bus stand tnggu bus . . haha , yg paling lawak kitorang sesat coz tak taw nak trun mane . . haha :D . . smpai kt tmpat camp , makan ap yg patut . . then , activity lpas tu pusing kwsan Taman Botani . . Nad , Mr. Panda and Alan tak ikut sbb penat nk tido + jaga brg . . last2 Nad nan Mr. Panda tido , Alan yg kena jaga brg , padan muka dye . . Pkul 2.30 p.m sir and yg laen2 smpai then prepare utk mkn tgh hari . . lpas mkn , naek ke camp site , pasang khemah . . lpas tu baru turn Nad and Mr. Panda pusing2 kwsan . . firstly , kitorang jln kaki , sumpah penat . . last skali naek bus gi tmpat sewa basikal . . kitorang naek basikal same2 , sweet kn . . hehe :) . yg paling penat bila naek basikat tuu kena lalu jln yg berbukit-bukit . . sampai tmpat skytrex , Mr. Panda da tak tahan , kitorang patah balik . . cian dye pening-pening . . naseb baek tak pitam . . Nad risau giler time tuu . . 5.30 pm . kitorang jln kaki balik camp site . . bila smpai je , tgk yg laen smua dalam kolam . . ape lg , Nad nan Mr. Panda pun tukar suar and kasut , turun skali dlm kolam uhh . . pkul 7.30 p.m baru kitorang naek , siap-siap utk BBQ . . mlm uhh Nad nan Mr. Panda sama2 pkai baju Malaysia . . hee ~ bakar ayam uhh pnya laa lama , pkul 10 baru leh makan , tp sedap . . lepas makan , duk keja baru gi tido . . letak je kpala , da tak pkir pape terus tido , penat sgt . . .

1 April 2012
Pkul 7 a.m Nad , Zaf , Tikah and Kak Sal bangun , set alarm kul 6.30 a.m tp tido balik . . hee ~ 7.30 a.m breakfast then siap2 utk skytrex . . sampai je dekat tempat tnggu bus , bus lambat sampai . . pkul 9 baru gerak gi skytrex . . best sgt bila maen . . tp gayat time kena jln atas jejantas zig zag uh sbb time jln je senget sebelah . . pape pun , best sgt  . . nak naek lg lah . . hahaha :D . . balik bilik , terus tido . . Pkul 3 p.m kemas brg and turun kn khemah . . lepas sesi bergambar , kitorang kena jln kaki ke tempat kitorang turun bus sbb bus da tnggu . . kaki da naek kebas da . . naek bus , tido sampai BMI . . lepak kejap , baru naek bilik . . then , letak bag terus tido . . hee ~

Even 2hari je , tapi best . . kitorang enjoyy ;)

salam sayang , Nadia Nadhirah .

p/s : gambar , nt Nad update bila da dapat :)

INTERVIEW

0

Assalamualaikum cinta . . alamak , mcm cite 7 petala cinta plak . . hehe :D

Nad baru balik dari KB a.k.a Kota Bharu coz Nad dpt panggilan interview bg jawatan Pegawai Imigresen . . pergghh , penat giler kot . . pagi td , spatutnye Nad kena ad kt sana pkul 8 tapi disebabkan kesesakan lalu lintas + traffic light yg makin bertambah , Nad smpai pkul 8.30 am . ingat kan Nad sorang je yg lambat , tp ad lg yg lg lambat smpai dari Nad . . yg paling fed up , Nad terpaksa tnggu lama coz turn Nad last skali . . mulanya , 4 orang girls yg tinggal , tp semua tak lepas ujian fizikal kecuali Nad . . kebanyakkan yg dtg interview tu failed time ujian fizikal contohnye , siku bengkok , tinggi tak cukup , terlalu berat , tak pandai kawad , tak cukup tinggi , tak lepas ukuran dada bg lelaki . tp , alhamdulillah Nad lulus semua ujian tu . nasib laa ingat lg cara nak kawad cane . al-maklum lah da lama tinggal . hehe , lepas ujian fizikal , kena berdepan dgn pegawai utk di interview . . pergghh , mmg menggigil giler laa time tu . tp nasib baek pegawai tu just tanya pasal peribadi and tnye nama PM , TPM nan MB Kelantan je . nasib baek tak tanya pasal imigresen , kalau tak confirm Nad diam sambil senyum-senyum kambing . hahaha :D . then , disuruhnye plak baca Rukun Negara . yg paling tak tahan siap gelak-gelak bagai lg dgn pegawai uhh . and yg paling penting , Nad satu-satu nye girl yg tgl time interview tu . .

pape pun , Nad just serah kt takdir je . :)

Salam sayang , Nadia Nadhirah :)

HURT , AGAIN (T.T)

0

Agak-agak la kan , ape perasaan warga Blogger sekalian bila korang diduakan ? Mesti sakit hati kuasa sepuluh kan ? hurmm , macam tuu la ape yang Nad rasa skunk nie . . rasa cam Nad nie diperbodohkan , and terlalu BODOH ! , Nad taw ape kelemahan Nad , Nad taw ape kekurangan Nad . . kalau Nad nie tak layak utk dye , just let me know . . seriously Nad sedih + kecewa + sakit hati bila Nad nie just kekasih hanya diluaran and bukan utk dijadikan suri . Nad boleh bgtaw family Nad pasal dye , knp dye tak boleh nak bgtaw pasal Nad dekat family dye ? Hina sgt ke Nad nie , sampai dye nk buat Nad mcm nie ? Nad da tak kuat nak sabar lagi . . Nad sanggup sakitkan diri sendiri sbb dye . . Nad sanggup undur diri demi kebahagiaan dye . . SAYANG Nad utk dye takkan hilang sampai Nad mati . . and Nad akan tunaikan janji Nad bila da takde pape nan dye . . HOPE YOU BAHAGIA SYG (T_T)

* maybe lagu nie sesuai utk Nad kan ??

CAMPING !!

0

Hye ! Assalamialaikum . .

Perghh , penat kot . . badan nie da naek sengal-sengal dah . Yela , da lame tak ber'camping' nie . . sakit time Treasure Hunt last 3days pun tak hilang lg . . sakit kot . . pape pun best giler camping with OPKIM members . . terbaekk wokkkk ! and yang paling penting my MR. PANDA ikut sekali . . hehehe . .

30 March 2012
Disebabkan Nad kena handle pasal BBQ , Nad kena overnight coz nak beli barang utk BBQ . . Pkul 9.30 Nad kuar , gi makan-makan dekat Danau . . lepas makan Nad nan Mr. Panda pegi Danau cuci mata . . lame gak duk pusing2 situ . . kitorang beli jersey and tracksuit yg same . . sweet kan ? hehe , selain tu Nad beli kasut sukan sbb kebetulan nt Nad ad interview and kena pkai kasut sukan . . Mr. Panda plak beli ray ban . tak habis nan ray ban dye uhh . tp takpe , smart time dye pkai :) then , bila da habis borong .

31 March 2012
pkul 12.30 a.m sementara nak tggu pkul 2.30 a.m , Nad nan Mr. Panda lepak dekat Sri Gombak . . mata Nad smpai bengkak coz ngntuk sgt , time nak tido je , Mr. Panda kacau . . dye tak bg Nad tido . . Pkul 2.30 a.m kitorang gi umah dye , sbb dye nak amek bag then terus gi BMI lepas beli brg . Pkul 3 a.m si faiz amek kitorang , then gerak gi NSK . . smpai sana Nad kena buli nan dorang . . mentang-mentang laa Nad sorang je girl yg ikut . . disuruhnya Nad tolak troli yg penuh dgn brg uhh . last2 Nad tgl troli tu then turn si Faiz yg tolak . . padan muka ! yg tak leh nk tahan dorang buli Nad sbb Nad melatah . suka usik Nad . . penat kot melatah nie . . sape yg melatah tuu mmg taw laa cane prasaan time kena usik . . huhu :) okay , settle beli brg gi umah si Faiz amek surat . . naseb baek ad bag yg besar boleh cover Nad . . terpaksa kena menyorok n ditindih dgn bag , smpai nak nafas pun susah . . haha , smpai je Nad terus naek packing brg , rest kejap , 5.30 a.m baru Nad turun . . 7.30 a.m baru settle smua keje , yg laen smua da kumpul kt foyer , , kitorang yg handle BBQ je yg tak siap lg . . Pkul 8.30 a.m baru gerak gi Shah Alam . . naek je bus , mmg da tak pkir pnjang terus tido . . perghhh , ngntuk kot . . bila smpai je , kena jalan kaki gi bus stand tnggu bus . . haha , yg paling lawak kitorang sesat coz tak taw nak trun mane . . haha :D . . smpai kt tmpat camp , makan ap yg patut . . then , activity lpas tu pusing kwsan Taman Botani . . Nad , Mr. Panda and Alan tak ikut sbb penat nk tido + jaga brg . . last2 Nad nan Mr. Panda tido , Alan yg kena jaga brg , padan muka dye . . Pkul 2.30 p.m sir and yg laen2 smpai then prepare utk mkn tgh hari . . lpas mkn , naek ke camp site , pasang khemah . . lpas tu baru turn Nad and Mr. Panda pusing2 kwsan . . firstly , kitorang jln kaki , sumpah penat . . last skali naek bus gi tmpat sewa basikal . . kitorang naek basikal same2 , sweet kn . . hehe :) . yg paling penat bila naek basikat tuu kena lalu jln yg berbukit-bukit . . sampai tmpat skytrex , Mr. Panda da tak tahan , kitorang patah balik . . cian dye pening-pening . . naseb baek tak pitam . . Nad risau giler time tuu . . 5.30 pm . kitorang jln kaki balik camp site . . bila smpai je , tgk yg laen smua dalam kolam . . ape lg , Nad nan Mr. Panda pun tukar suar and kasut , turun skali dlm kolam uhh . . pkul 7.30 p.m baru kitorang naek , siap-siap utk BBQ . . mlm uhh Nad nan Mr. Panda sama2 pkai baju Malaysia . . hee ~ bakar ayam uhh pnya laa lama , pkul 10 baru leh makan , tp sedap . . lepas makan , duk keja baru gi tido . . letak je kpala , da tak pkir pape terus tido , penat sgt . . .

1 April 2012
Pkul 7 a.m Nad , Zaf , Tikah and Kak Sal bangun , set alarm kul 6.30 a.m tp tido balik . . hee ~ 7.30 a.m breakfast then siap2 utk skytrex . . sampai je dekat tempat tnggu bus , bus lambat sampai . . pkul 9 baru gerak gi skytrex . . best sgt bila maen . . tp gayat time kena jln atas jejantas zig zag uh sbb time jln je senget sebelah . . pape pun , best sgt  . . nak naek lg lah . . hahaha :D . . balik bilik , terus tido . . Pkul 3 p.m kemas brg and turun kn khemah . . lepas sesi bergambar , kitorang kena jln kaki ke tempat kitorang turun bus sbb bus da tnggu . . kaki da naek kebas da . . naek bus , tido sampai BMI . . lepak kejap , baru naek bilik . . then , letak bag terus tido . . hee ~

Even 2hari je , tapi best . . kitorang enjoyy ;)

salam sayang , Nadia Nadhirah .

p/s : gambar , nt Nad update bila da dapat :)

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review