2 Apr 2012

CAMPING !!

Update By Nadia Nadhirah at Monday, April 02, 2012
Reactions: 
Hye ! Assalamialaikum . .

Perghh , penat kot . . badan nie da naek sengal-sengal dah . Yela , da lame tak ber'camping' nie . . sakit time Treasure Hunt last 3days pun tak hilang lg . . sakit kot . . pape pun best giler camping with OPKIM members . . terbaekk wokkkk ! and yang paling penting my MR. PANDA ikut sekali . . hehehe . .

30 March 2012
Disebabkan Nad kena handle pasal BBQ , Nad kena overnight coz nak beli barang utk BBQ . . Pkul 9.30 Nad kuar , gi makan-makan dekat Danau . . lepas makan Nad nan Mr. Panda pegi Danau cuci mata . . lame gak duk pusing2 situ . . kitorang beli jersey and tracksuit yg same . . sweet kan ? hehe , selain tu Nad beli kasut sukan sbb kebetulan nt Nad ad interview and kena pkai kasut sukan . . Mr. Panda plak beli ray ban . tak habis nan ray ban dye uhh . tp takpe , smart time dye pkai :) then , bila da habis borong .

31 March 2012
pkul 12.30 a.m sementara nak tggu pkul 2.30 a.m , Nad nan Mr. Panda lepak dekat Sri Gombak . . mata Nad smpai bengkak coz ngntuk sgt , time nak tido je , Mr. Panda kacau . . dye tak bg Nad tido . . Pkul 2.30 a.m kitorang gi umah dye , sbb dye nak amek bag then terus gi BMI lepas beli brg . Pkul 3 a.m si faiz amek kitorang , then gerak gi NSK . . smpai sana Nad kena buli nan dorang . . mentang-mentang laa Nad sorang je girl yg ikut . . disuruhnya Nad tolak troli yg penuh dgn brg uhh . last2 Nad tgl troli tu then turn si Faiz yg tolak . . padan muka ! yg tak leh nk tahan dorang buli Nad sbb Nad melatah . suka usik Nad . . penat kot melatah nie . . sape yg melatah tuu mmg taw laa cane prasaan time kena usik . . huhu :) okay , settle beli brg gi umah si Faiz amek surat . . naseb baek ad bag yg besar boleh cover Nad . . terpaksa kena menyorok n ditindih dgn bag , smpai nak nafas pun susah . . haha , smpai je Nad terus naek packing brg , rest kejap , 5.30 a.m baru Nad turun . . 7.30 a.m baru settle smua keje , yg laen smua da kumpul kt foyer , , kitorang yg handle BBQ je yg tak siap lg . . Pkul 8.30 a.m baru gerak gi Shah Alam . . naek je bus , mmg da tak pkir pnjang terus tido . . perghhh , ngntuk kot . . bila smpai je , kena jalan kaki gi bus stand tnggu bus . . haha , yg paling lawak kitorang sesat coz tak taw nak trun mane . . haha :D . . smpai kt tmpat camp , makan ap yg patut . . then , activity lpas tu pusing kwsan Taman Botani . . Nad , Mr. Panda and Alan tak ikut sbb penat nk tido + jaga brg . . last2 Nad nan Mr. Panda tido , Alan yg kena jaga brg , padan muka dye . . Pkul 2.30 p.m sir and yg laen2 smpai then prepare utk mkn tgh hari . . lpas mkn , naek ke camp site , pasang khemah . . lpas tu baru turn Nad and Mr. Panda pusing2 kwsan . . firstly , kitorang jln kaki , sumpah penat . . last skali naek bus gi tmpat sewa basikal . . kitorang naek basikal same2 , sweet kn . . hehe :) . yg paling penat bila naek basikat tuu kena lalu jln yg berbukit-bukit . . sampai tmpat skytrex , Mr. Panda da tak tahan , kitorang patah balik . . cian dye pening-pening . . naseb baek tak pitam . . Nad risau giler time tuu . . 5.30 pm . kitorang jln kaki balik camp site . . bila smpai je , tgk yg laen smua dalam kolam . . ape lg , Nad nan Mr. Panda pun tukar suar and kasut , turun skali dlm kolam uhh . . pkul 7.30 p.m baru kitorang naek , siap-siap utk BBQ . . mlm uhh Nad nan Mr. Panda sama2 pkai baju Malaysia . . hee ~ bakar ayam uhh pnya laa lama , pkul 10 baru leh makan , tp sedap . . lepas makan , duk keja baru gi tido . . letak je kpala , da tak pkir pape terus tido , penat sgt . . .

1 April 2012
Pkul 7 a.m Nad , Zaf , Tikah and Kak Sal bangun , set alarm kul 6.30 a.m tp tido balik . . hee ~ 7.30 a.m breakfast then siap2 utk skytrex . . sampai je dekat tempat tnggu bus , bus lambat sampai . . pkul 9 baru gerak gi skytrex . . best sgt bila maen . . tp gayat time kena jln atas jejantas zig zag uh sbb time jln je senget sebelah . . pape pun , best sgt  . . nak naek lg lah . . hahaha :D . . balik bilik , terus tido . . Pkul 3 p.m kemas brg and turun kn khemah . . lepas sesi bergambar , kitorang kena jln kaki ke tempat kitorang turun bus sbb bus da tnggu . . kaki da naek kebas da . . naek bus , tido sampai BMI . . lepak kejap , baru naek bilik . . then , letak bag terus tido . . hee ~

Even 2hari je , tapi best . . kitorang enjoyy ;)

salam sayang , Nadia Nadhirah .

p/s : gambar , nt Nad update bila da dapat :)

0 comments:

Post a Comment

CAMPING !!

Hye ! Assalamialaikum . .

Perghh , penat kot . . badan nie da naek sengal-sengal dah . Yela , da lame tak ber'camping' nie . . sakit time Treasure Hunt last 3days pun tak hilang lg . . sakit kot . . pape pun best giler camping with OPKIM members . . terbaekk wokkkk ! and yang paling penting my MR. PANDA ikut sekali . . hehehe . .

30 March 2012
Disebabkan Nad kena handle pasal BBQ , Nad kena overnight coz nak beli barang utk BBQ . . Pkul 9.30 Nad kuar , gi makan-makan dekat Danau . . lepas makan Nad nan Mr. Panda pegi Danau cuci mata . . lame gak duk pusing2 situ . . kitorang beli jersey and tracksuit yg same . . sweet kan ? hehe , selain tu Nad beli kasut sukan sbb kebetulan nt Nad ad interview and kena pkai kasut sukan . . Mr. Panda plak beli ray ban . tak habis nan ray ban dye uhh . tp takpe , smart time dye pkai :) then , bila da habis borong .

31 March 2012
pkul 12.30 a.m sementara nak tggu pkul 2.30 a.m , Nad nan Mr. Panda lepak dekat Sri Gombak . . mata Nad smpai bengkak coz ngntuk sgt , time nak tido je , Mr. Panda kacau . . dye tak bg Nad tido . . Pkul 2.30 a.m kitorang gi umah dye , sbb dye nak amek bag then terus gi BMI lepas beli brg . Pkul 3 a.m si faiz amek kitorang , then gerak gi NSK . . smpai sana Nad kena buli nan dorang . . mentang-mentang laa Nad sorang je girl yg ikut . . disuruhnya Nad tolak troli yg penuh dgn brg uhh . last2 Nad tgl troli tu then turn si Faiz yg tolak . . padan muka ! yg tak leh nk tahan dorang buli Nad sbb Nad melatah . suka usik Nad . . penat kot melatah nie . . sape yg melatah tuu mmg taw laa cane prasaan time kena usik . . huhu :) okay , settle beli brg gi umah si Faiz amek surat . . naseb baek ad bag yg besar boleh cover Nad . . terpaksa kena menyorok n ditindih dgn bag , smpai nak nafas pun susah . . haha , smpai je Nad terus naek packing brg , rest kejap , 5.30 a.m baru Nad turun . . 7.30 a.m baru settle smua keje , yg laen smua da kumpul kt foyer , , kitorang yg handle BBQ je yg tak siap lg . . Pkul 8.30 a.m baru gerak gi Shah Alam . . naek je bus , mmg da tak pkir pnjang terus tido . . perghhh , ngntuk kot . . bila smpai je , kena jalan kaki gi bus stand tnggu bus . . haha , yg paling lawak kitorang sesat coz tak taw nak trun mane . . haha :D . . smpai kt tmpat camp , makan ap yg patut . . then , activity lpas tu pusing kwsan Taman Botani . . Nad , Mr. Panda and Alan tak ikut sbb penat nk tido + jaga brg . . last2 Nad nan Mr. Panda tido , Alan yg kena jaga brg , padan muka dye . . Pkul 2.30 p.m sir and yg laen2 smpai then prepare utk mkn tgh hari . . lpas mkn , naek ke camp site , pasang khemah . . lpas tu baru turn Nad and Mr. Panda pusing2 kwsan . . firstly , kitorang jln kaki , sumpah penat . . last skali naek bus gi tmpat sewa basikal . . kitorang naek basikal same2 , sweet kn . . hehe :) . yg paling penat bila naek basikat tuu kena lalu jln yg berbukit-bukit . . sampai tmpat skytrex , Mr. Panda da tak tahan , kitorang patah balik . . cian dye pening-pening . . naseb baek tak pitam . . Nad risau giler time tuu . . 5.30 pm . kitorang jln kaki balik camp site . . bila smpai je , tgk yg laen smua dalam kolam . . ape lg , Nad nan Mr. Panda pun tukar suar and kasut , turun skali dlm kolam uhh . . pkul 7.30 p.m baru kitorang naek , siap-siap utk BBQ . . mlm uhh Nad nan Mr. Panda sama2 pkai baju Malaysia . . hee ~ bakar ayam uhh pnya laa lama , pkul 10 baru leh makan , tp sedap . . lepas makan , duk keja baru gi tido . . letak je kpala , da tak pkir pape terus tido , penat sgt . . .

1 April 2012
Pkul 7 a.m Nad , Zaf , Tikah and Kak Sal bangun , set alarm kul 6.30 a.m tp tido balik . . hee ~ 7.30 a.m breakfast then siap2 utk skytrex . . sampai je dekat tempat tnggu bus , bus lambat sampai . . pkul 9 baru gerak gi skytrex . . best sgt bila maen . . tp gayat time kena jln atas jejantas zig zag uh sbb time jln je senget sebelah . . pape pun , best sgt  . . nak naek lg lah . . hahaha :D . . balik bilik , terus tido . . Pkul 3 p.m kemas brg and turun kn khemah . . lepas sesi bergambar , kitorang kena jln kaki ke tempat kitorang turun bus sbb bus da tnggu . . kaki da naek kebas da . . naek bus , tido sampai BMI . . lepak kejap , baru naek bilik . . then , letak bag terus tido . . hee ~

Even 2hari je , tapi best . . kitorang enjoyy ;)

salam sayang , Nadia Nadhirah .

p/s : gambar , nt Nad update bila da dapat :)

0 comments:

Post a Comment

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review