21 Jun 2012

Cemburu Atau Jealous ?

Update By Nadia Nadhirah at Thursday, June 21, 2012
Reactions: 
0 comments
Cemburu atau dalam bahasa omputih nye jealous , da mmg sebati dgn aku . Yee , aku seorang yg sgt cemburu lebih-lebih lg dgn org yg aku sayang !

Awak boleh hide yg awak contact lg dgn dye dekat org laen , tapi kalau dgn org sorry to say . Awak sorok ape pun , org akan taw jgk one day . Kalau dgn dye , awak boleh nak tipu ape yg awak nak buat , tapi kalau dgn org jgn harap laa awak nak tipu . Tipu laa kalau awak tak pnah contact dye , sdangkn masa awak dgn dye dulu pun awak boleh lg contact ex awak . Dgn dye dulu pun awak boleh menduakan dye , apatah lg dgn org nie yg baru umur 20tahun ! Awak ckp awak da tak syg dye ? Awak ingat org percaya ke ? Lelaki , tak pnah nak cukup dgn ape yg dah ada .

Last two night , again I dreamt about you and her ! You left me because of her . You did not recognize me in front of you . You hugged her without thinking about my feeling . How could you ;( . You marry her and left me alone ! Since that day , I am crying everyday without eating or do nothing , only stay on my bed while staring your photo , remember our memories since we know each other . Finally , you leave me alone without think that I can't stay without you ...... :'(

19 Jun 2012

Different Life

Update By Nadia Nadhirah at Tuesday, June 19, 2012
Reactions: 
0 comments
Good Morning ~

Entah kenapa , life aku skunk nie tak macam dulu . Skunk nie aku just rase biasa-biasa , kosong jerk . Macam ada something yang hilang . Simple life , tak macam dulu . Aku dengan Aid ? Hurmm , da tak macam dulu . Kalau dulu dye always call and msg aku , tapi skunk da laen . Hurmm , ak try belajar nak terima apa yang terjadi . Aku try nak bersabar dengan apa yang berlaku antara aku dengan dye , tapi aku tak boleh . Semakin aku cuba , semakin kuat rindu aku dekat dye . Again , I dreamt about him . He left me with that girl ! Oh no , really hope that it wasn't true !

Second things , aku keje dari pagi smpai petang . Penat tu hanya Tuhan je taw macam mane . Tersangat penat sebab hari-hari kena layan macam-macam perangai budak sekolah . Nak marah tak boleh , faham-faham la budak-budak skunk nie kan . Hurmm , aku da nekad nak quit hujung bulan nie . Umi pun aku da bagitaw . Aku da tak larat nak keje lagi .

K lah , i got to go . Nak siap-siap gi keje lak . Salam sayang untuk semua .
Assalamualaikum ... ;)

14 Jun 2012

KERJA

Update By Nadia Nadhirah at Thursday, June 14, 2012
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum wbt :)

Hari nie cukup seminggu Nad keje dekat Nani Juice Station , betul2 depan skolah Nad dulu . Hurmm , tipu laa kalau Nad cakap tak penat . Tengok jee mcm tak penat , tp bila da keje sumpah penat giler . Sebelum keje boleh laa nak bangun lambat , bile da start keje nie tak boleh da . Skarang 08.30 a.m da kena terpacak dekat kedai . Mcm2 perangai budak2 skolah skunk nie , ingt kan masa Nad skolah dulu jee teruk rupa2nyee ad lagi yang teruk .

Dah lame tak dgr suara Aid , dah lame tak on call dgn Aid . Rindu Aid sangat2 . Skunk masing2 sibuk dgn keje . Pagi smpai petang Nad keje , malam sampai pagi esok nyee Aid plak yg keje . Dah jarang contact . Tapi , org selalu ingat awak taw . Tak pernah pun lupa awak . . Harap sangat awak keep this relationship dear . I dont want to lose you again . Love You !

4 Jun 2012

LUAHAN

Update By Nadia Nadhirah at Monday, June 04, 2012
Reactions: 
0 comments
Terlalu berbeza cara awak layan saya sekarang berbanding masa mula2 kenal dulu . Kalau dulu awak selalu buat saya happy+senyum even saya taw awak dah berpunya . Tapi saya buat tak taw sebab masa tu saya da mula sayangkan awak . Awak penguat semangat saya untuk saya belajar . Segala masalah saya luahkan pada awak . Saya share cerita pasal diri saya dengan awak . Semua tu masa awak masih lagi dengan dia , even saya selalu cemburu . Tapi saya simpan perasaan tu sorang-sorang , sebab saya taknak awak rasa bersalah . Silap saya jugak sebab jatuh cinta dengan awak yang dah jadi milik orang .

Tapi sekarang , awak da macam nak jauhkan diri dari saya . Kalau saya tak mesej or call , awak jarang buat apa yang saya buat tu . Tapi takpe , saya sabar sebab saya taknak gaduh-gaduh . Tu hak awak kan ? Saya tak boleh nak paksa and saya takkan paksa awak . Awak berhak buat keputusan , sebab kita belum tentu bersama lagi kan ? Saya hanya mampu berdoa jee sebab saya sayangkan relation nie . Kalau boleh saya taknak kehilangan awak buat kali kedua . Perubahan nie saya nampak bila saya cerita semua rahsia saya pada awak . Saya taw , saya bukan lah perempuan yang baik and maybe tak layak untuk awak . Yang saya taw , saya sayangkan awak . 

Sayang , saya pernah mimpi pasal awak . First mimpi , awak bertunang dengan orang lain . Saya tak kenal pun sape perempuan tu . Awak bertunang pun saya tak taw . Saya dapat taw pun bila member saya ajak pegi rumah awak , tapi saya tak taw yang saya akan pegi tu rumah awak sebab member saya cakap nak pegi rumah kawan dia bertunang . Bila sampai je rumah awak , saya nampak awak dengan perempuan tu . Terkejut + Sedih + Sakit hati , tu perasaan saya waktu tu . Bila awak pandang saya , awak buat-buat tak kenal . Sedih sangat masa tu . Kali kedua saya mimpi , awak kawen . Bukan dengan saya tapi dengan orang lain . Saya tak taw sape sebab tak nampak jelas dengan sape awak kawen . Tanpa segan silu saya menangis depan orang ramai . Ramai tengok saya dengan penuh tanda tanya . Tapi saya tak peduli sebab hati saya kecewa + pedih sangat-sangat masa tu . Ya Allah , terlalu berat dugaan yang diberi . Saya terus pegi dari situ sebab saya tak sanggup nak tengok awak dengan orang lain .

Awak , terlalu besar sayang saya kat awak . Even saya da pernah couple ramai sebelum nie , saya tak pernah rasa apa yang saya rasa saat nie . Saya betul-betul perlukan awak dalam hidup saya . Tapi , seandainya awak bukan jodoh yang telah ditakdirkan oleh Allah SWT untuk saya , saya terima dengan hati yang terbuka . Sebab sape kita nak melawan takdir , kan ? Apa-apa pun , saya hanya cerita apa yang tersimpan dalam hati sebab saya tak boleh nak simpan sorang-sorang .

Senyum dan sabar yang mampu ku lakukan


Salam sayang , Nadia Nadhirah :)

2 Jun 2012

SENYUMAN ;)

Update By Nadia Nadhirah at Saturday, June 02, 2012
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum , entry kali nie pasal Senyuman . .

Pujangga ada menyebut:
"SENYUM ITU KELOPAK. KETAWA ITU BUNGA YANG SEMPURNA KEMBANGNYA"

Dalam ajaran Islam sendiri mengatakan senyum itu satu sedekah. Senyum mampu menjadi penawar pada penyakit rohani yang kronik. Senyum tidak perlu modal, hanya sekelumit rasa ikhlas yang bisa memaniskan senyuman itu. Senyuman yang dilemparkan mampu menyerikan hari insan lain. Mungkin juga mampu menyejukkan hati yang sedang marah atau mampu juga untuk memulakan sesebuah ikatan.


BUKAN sukar untuk menghadiahkan senyuman tetapi kita sendiri menyukarkan senyuman itu terpamer di wajah. Hati mana tidak tenang apabila sedang dalam kekusutan, masih lagi boleh tersenyum kepada rakan. Senyuman itu adalah ciptaan indah Allah SWT, malah senyuman juga adalah kuntuman indah yang sentiasa dipersembahkan Rasulullah SAW, manusia sempurna yang patut diteladani segala sifat, sikap dan tingkah lakunya.

Senyumlah dalam keadaan apa sekali pun kerana senyum itu mampu menjadi penawar untuk kita terus berada di Bumi Allah SWT ini :)

Sebalik senyuman ini tersimpan banyak perasaan dan rahsia

SENYUM SOKMO DEH :)

Cemburu Atau Jealous ?

0

Cemburu atau dalam bahasa omputih nye jealous , da mmg sebati dgn aku . Yee , aku seorang yg sgt cemburu lebih-lebih lg dgn org yg aku sayang !

Awak boleh hide yg awak contact lg dgn dye dekat org laen , tapi kalau dgn org sorry to say . Awak sorok ape pun , org akan taw jgk one day . Kalau dgn dye , awak boleh nak tipu ape yg awak nak buat , tapi kalau dgn org jgn harap laa awak nak tipu . Tipu laa kalau awak tak pnah contact dye , sdangkn masa awak dgn dye dulu pun awak boleh lg contact ex awak . Dgn dye dulu pun awak boleh menduakan dye , apatah lg dgn org nie yg baru umur 20tahun ! Awak ckp awak da tak syg dye ? Awak ingat org percaya ke ? Lelaki , tak pnah nak cukup dgn ape yg dah ada .

Last two night , again I dreamt about you and her ! You left me because of her . You did not recognize me in front of you . You hugged her without thinking about my feeling . How could you ;( . You marry her and left me alone ! Since that day , I am crying everyday without eating or do nothing , only stay on my bed while staring your photo , remember our memories since we know each other . Finally , you leave me alone without think that I can't stay without you ...... :'(

Different Life

0

Good Morning ~

Entah kenapa , life aku skunk nie tak macam dulu . Skunk nie aku just rase biasa-biasa , kosong jerk . Macam ada something yang hilang . Simple life , tak macam dulu . Aku dengan Aid ? Hurmm , da tak macam dulu . Kalau dulu dye always call and msg aku , tapi skunk da laen . Hurmm , ak try belajar nak terima apa yang terjadi . Aku try nak bersabar dengan apa yang berlaku antara aku dengan dye , tapi aku tak boleh . Semakin aku cuba , semakin kuat rindu aku dekat dye . Again , I dreamt about him . He left me with that girl ! Oh no , really hope that it wasn't true !

Second things , aku keje dari pagi smpai petang . Penat tu hanya Tuhan je taw macam mane . Tersangat penat sebab hari-hari kena layan macam-macam perangai budak sekolah . Nak marah tak boleh , faham-faham la budak-budak skunk nie kan . Hurmm , aku da nekad nak quit hujung bulan nie . Umi pun aku da bagitaw . Aku da tak larat nak keje lagi .

K lah , i got to go . Nak siap-siap gi keje lak . Salam sayang untuk semua .
Assalamualaikum ... ;)

KERJA

0

Assalamualaikum wbt :)

Hari nie cukup seminggu Nad keje dekat Nani Juice Station , betul2 depan skolah Nad dulu . Hurmm , tipu laa kalau Nad cakap tak penat . Tengok jee mcm tak penat , tp bila da keje sumpah penat giler . Sebelum keje boleh laa nak bangun lambat , bile da start keje nie tak boleh da . Skarang 08.30 a.m da kena terpacak dekat kedai . Mcm2 perangai budak2 skolah skunk nie , ingt kan masa Nad skolah dulu jee teruk rupa2nyee ad lagi yang teruk .

Dah lame tak dgr suara Aid , dah lame tak on call dgn Aid . Rindu Aid sangat2 . Skunk masing2 sibuk dgn keje . Pagi smpai petang Nad keje , malam sampai pagi esok nyee Aid plak yg keje . Dah jarang contact . Tapi , org selalu ingat awak taw . Tak pernah pun lupa awak . . Harap sangat awak keep this relationship dear . I dont want to lose you again . Love You !

LUAHAN

0

Terlalu berbeza cara awak layan saya sekarang berbanding masa mula2 kenal dulu . Kalau dulu awak selalu buat saya happy+senyum even saya taw awak dah berpunya . Tapi saya buat tak taw sebab masa tu saya da mula sayangkan awak . Awak penguat semangat saya untuk saya belajar . Segala masalah saya luahkan pada awak . Saya share cerita pasal diri saya dengan awak . Semua tu masa awak masih lagi dengan dia , even saya selalu cemburu . Tapi saya simpan perasaan tu sorang-sorang , sebab saya taknak awak rasa bersalah . Silap saya jugak sebab jatuh cinta dengan awak yang dah jadi milik orang .

Tapi sekarang , awak da macam nak jauhkan diri dari saya . Kalau saya tak mesej or call , awak jarang buat apa yang saya buat tu . Tapi takpe , saya sabar sebab saya taknak gaduh-gaduh . Tu hak awak kan ? Saya tak boleh nak paksa and saya takkan paksa awak . Awak berhak buat keputusan , sebab kita belum tentu bersama lagi kan ? Saya hanya mampu berdoa jee sebab saya sayangkan relation nie . Kalau boleh saya taknak kehilangan awak buat kali kedua . Perubahan nie saya nampak bila saya cerita semua rahsia saya pada awak . Saya taw , saya bukan lah perempuan yang baik and maybe tak layak untuk awak . Yang saya taw , saya sayangkan awak . 

Sayang , saya pernah mimpi pasal awak . First mimpi , awak bertunang dengan orang lain . Saya tak kenal pun sape perempuan tu . Awak bertunang pun saya tak taw . Saya dapat taw pun bila member saya ajak pegi rumah awak , tapi saya tak taw yang saya akan pegi tu rumah awak sebab member saya cakap nak pegi rumah kawan dia bertunang . Bila sampai je rumah awak , saya nampak awak dengan perempuan tu . Terkejut + Sedih + Sakit hati , tu perasaan saya waktu tu . Bila awak pandang saya , awak buat-buat tak kenal . Sedih sangat masa tu . Kali kedua saya mimpi , awak kawen . Bukan dengan saya tapi dengan orang lain . Saya tak taw sape sebab tak nampak jelas dengan sape awak kawen . Tanpa segan silu saya menangis depan orang ramai . Ramai tengok saya dengan penuh tanda tanya . Tapi saya tak peduli sebab hati saya kecewa + pedih sangat-sangat masa tu . Ya Allah , terlalu berat dugaan yang diberi . Saya terus pegi dari situ sebab saya tak sanggup nak tengok awak dengan orang lain .

Awak , terlalu besar sayang saya kat awak . Even saya da pernah couple ramai sebelum nie , saya tak pernah rasa apa yang saya rasa saat nie . Saya betul-betul perlukan awak dalam hidup saya . Tapi , seandainya awak bukan jodoh yang telah ditakdirkan oleh Allah SWT untuk saya , saya terima dengan hati yang terbuka . Sebab sape kita nak melawan takdir , kan ? Apa-apa pun , saya hanya cerita apa yang tersimpan dalam hati sebab saya tak boleh nak simpan sorang-sorang .

Senyum dan sabar yang mampu ku lakukan


Salam sayang , Nadia Nadhirah :)

SENYUMAN ;)

0

Assalamualaikum , entry kali nie pasal Senyuman . .

Pujangga ada menyebut:

"SENYUM ITU KELOPAK. KETAWA ITU BUNGA YANG SEMPURNA KEMBANGNYA"

Dalam ajaran Islam sendiri mengatakan senyum itu satu sedekah. Senyum mampu menjadi penawar pada penyakit rohani yang kronik. Senyum tidak perlu modal, hanya sekelumit rasa ikhlas yang bisa memaniskan senyuman itu. Senyuman yang dilemparkan mampu menyerikan hari insan lain. Mungkin juga mampu menyejukkan hati yang sedang marah atau mampu juga untuk memulakan sesebuah ikatan.


BUKAN sukar untuk menghadiahkan senyuman tetapi kita sendiri menyukarkan senyuman itu terpamer di wajah. Hati mana tidak tenang apabila sedang dalam kekusutan, masih lagi boleh tersenyum kepada rakan. Senyuman itu adalah ciptaan indah Allah SWT, malah senyuman juga adalah kuntuman indah yang sentiasa dipersembahkan Rasulullah SAW, manusia sempurna yang patut diteladani segala sifat, sikap dan tingkah lakunya.

Senyumlah dalam keadaan apa sekali pun kerana senyum itu mampu menjadi penawar untuk kita terus berada di Bumi Allah SWT ini :)

Sebalik senyuman ini tersimpan banyak perasaan dan rahsia

SENYUM SOKMO DEH :)

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review