28 Jul 2012

Bosan !

Update By Nadia Nadhirah at Saturday, July 28, 2012
Reactions: 
0 comments
Today , 28th July 2012 bersamaan 8 Ramadhan bersamaan 3rd day aku kat KL . Humphh ! Tersangatlah bosan duk kat umah makcik aku nie sementara tunggu class start . First day kat sini , aku pegi BMI untuk register new semester . Punye lah awal register , class lambat lagi .. So terpaksalah aku duduk je kat umah makcik aku nie .. Ape aku buat kat umah nie ? Ape nak buat time puasa nie .. Nak kuar merayau pon malas , plus bila sorang2 .. BOSAN ! 
So , esok dah nak masuk hostel .. Humphh , satu barang pun aku tak prepare lagi .. Takde mood langsung nak kemas bila penyakit "mim-alif-lam-sin" datang .. Jawabnye esok aku bawak ape yang aku nampak depan mata aku jela , hehe ~ PEACE :D

# nak balik !!

22 Jul 2012

Salam Ramadhan :)

Update By Nadia Nadhirah at Sunday, July 22, 2012
Reactions: 
0 comments
# Selamat Menjalani Ibadah Puasa #
# Moga puasa tahun ini lebih bermakna #

14 Jul 2012

WORST !

Update By Nadia Nadhirah at Saturday, July 14, 2012
Reactions: 
0 comments
09.05 pm --> Hari nie , sekali lagi aku bersikap kasar dengan dia sampai aku guna bahasa "AKU KAU" dengan dia . Sebab nya ? Huh , apa korang rasa kalau korang tunggu BF korang call or message dari pagi sampai petang , satu panggilan or message pun takde kat korang ? Yang aku nie sampai kuar jalan kaki sebab nak cari topup semata-mata nak call dia sebab aku ingat dia still tido . Dengan keadaan pening pun aku kuar jugak sebab fikirkan dia . Bila call , dia cakap kat kedai makan . Bengang tak ? Haa , memang aku bengang gila-gila skunk nie . Buat masa skunk aku off hp , bila da okayy baru on balik .. Apa-apa pun aku tetap sayang dia walaupun aku selalu sakit hati . ALWAYS LOVE YOU laa gemokk !



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


04.10 pm --> Waa ,, sedar tak sedar dah dekat dua bulan besarkan badan kat rumah terchenta nie ,, hehe .. At the same time , lagi seminggu je aku stay kat rumah nie . Paling best , 1 Ramadhan nanti aku masih dekat rumah , sahur , buka puasa dengan family tak sama tahun lepas 1 Ramadhan puasa dekat hostel sorang-sorang . So , tahun nie boleh kurangkan siket sebak di dada ,, cehhhh ! :D

Lagi seminggu dah buka new sem ,, hurmm .. Terpaksalah tinggalkan rumah lagi . Lagi pun da tak sabar nak balik UniKL , rindu member-member and especially HIM ! Barang-barang aku ? Huh , aku un dah lupa mana aku letak semua barang-barang tuh . Satu pun tak prepare lagi .. Takpe , lambat lagi .. Nanti lah aku cari .. Skunk mood tengah takde coz aku tengah bengang tahap gaban dah nie .. Bye !




5 Jul 2012

Update By Nadia Nadhirah at Thursday, July 05, 2012
Reactions: 
0 comments
Saat airmata mulai membasahi pipi , tiada siapa pun tahu apa yang tersimpan di dalam hati . Hari nie , Nad mulai rasa tak menentu . Salah ke Nad nak hidup bahagia macam org laen ? Tak boleh ke Nad nak merasai cinta yang direstui seperti orang laen ? Atau Nad memang tak layak untuk terima semua tu ? And hari nie , Nad buat keputusan yang mungkin Aid tak terima . Tapi , betul ke ape yang da Nad buat nie ? Melarang Aid untuk terus contact Nad , selagi dye tak bgtaw pasal hubungan nie kat family dye . Ya Allah , aku taw semua nie berat dan sukar bagiku , tapi aku hanya inginkan yang terbaek . Yang pasti aku mahu hubungan kami direstui , bukan dihalang .

Aid , org tak kesah ape awak nak pkir pasal org . Org hanya mampu bersabar . If betul family awak tak boleh terima org , org sanggup undur diri sebab org taknak awk buat family awk terluka hanya disebabkan org . Org taw , org banyak kelemahan and kekurangan . Andai diberi peluang , org akan cuba lakukan yang terbaek . Nad sayang Aid sangat-sangat . Seharian tak cakap dengan awak buat org rasa sunyi . Org rindu gurauan awak , tapi org terpaksa tahan . Org taknak awak anggap org lemah . Tapi yang sebenarnya org tak kuat nak hadapi semua nie . Org terlalu sayangkan awak , and dalam masa yang sama sampai bila org nak tunggu . Pengakhiran hubungan kita macam mana ? Hanya dengan airmata yang mampu buat org tenang . And di blog je yang mampu org luahkan . Sorry b , semua salah org ..

sangat terserlah mata lebam ,, sorry org tak sanggup :'(

1 Jul 2012

Impian :)

Update By Nadia Nadhirah at Sunday, July 01, 2012
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum ;)

Korang semua mesti ada angan-angan atau impian sendiri kan ? Haa , Nad sendiri pun ad i pian sendiri taw , first thing Nad nak study hard demi family Nad . Nad bukannya dari family yang kaya even both parents Nad keje under government . Banyak benda yang umi papa nak kena tanggung , adik-adik and nenek , bil air bil elektrik bagai . Lagipun papa tak stay sekali dgn kitorang coz dye keje kat JB . So , semua hal kat sini umi yang kena tanggung sorang . Ada satu kali Nad pernah tengok dalam wallet umi ada RM 1 jerk .. Tengok luaran macam mewah tapi sebenarnya tak , kami hidup bersederhana jerk . That's why Nad nak blajar betul2 ..
Second thing , da lama Nad idamkan gadget nie . Tapi belum ada rezeki nak memilikinya . Dari Form 5 lagi Nad nak gadget nie , tapi sampai sekarang masih tak mampu . DSLR , dah ramai yang dah ada kan ? Tapi Nad still tak mampu nak dapatkannya . Insyaallah , kalau ada rezeki Nad akan dapat jugak .. Amiiinnnn :)  
DSLR Canon EOS550D

Lastly , this is my dream car " HONDA JAZZ "
Cantik kan warna dye ,, my fav !

Insyaallah , Nad akan dapat semua nie satu hari nie kalau diberi kesempatan .. Aminn :)
 
 
 

Bosan !

0

Today , 28th July 2012 bersamaan 8 Ramadhan bersamaan 3rd day aku kat KL . Humphh ! Tersangatlah bosan duk kat umah makcik aku nie sementara tunggu class start . First day kat sini , aku pegi BMI untuk register new semester . Punye lah awal register , class lambat lagi .. So terpaksalah aku duduk je kat umah makcik aku nie .. Ape aku buat kat umah nie ? Ape nak buat time puasa nie .. Nak kuar merayau pon malas , plus bila sorang2 .. BOSAN ! 
So , esok dah nak masuk hostel .. Humphh , satu barang pun aku tak prepare lagi .. Takde mood langsung nak kemas bila penyakit "mim-alif-lam-sin" datang .. Jawabnye esok aku bawak ape yang aku nampak depan mata aku jela , hehe ~ PEACE :D

# nak balik !!

Salam Ramadhan :)

0

# Selamat Menjalani Ibadah Puasa #
# Moga puasa tahun ini lebih bermakna #

WORST !

0

09.05 pm --> Hari nie , sekali lagi aku bersikap kasar dengan dia sampai aku guna bahasa "AKU KAU" dengan dia . Sebab nya ? Huh , apa korang rasa kalau korang tunggu BF korang call or message dari pagi sampai petang , satu panggilan or message pun takde kat korang ? Yang aku nie sampai kuar jalan kaki sebab nak cari topup semata-mata nak call dia sebab aku ingat dia still tido . Dengan keadaan pening pun aku kuar jugak sebab fikirkan dia . Bila call , dia cakap kat kedai makan . Bengang tak ? Haa , memang aku bengang gila-gila skunk nie . Buat masa skunk aku off hp , bila da okayy baru on balik .. Apa-apa pun aku tetap sayang dia walaupun aku selalu sakit hati . ALWAYS LOVE YOU laa gemokk !



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


04.10 pm --> Waa ,, sedar tak sedar dah dekat dua bulan besarkan badan kat rumah terchenta nie ,, hehe .. At the same time , lagi seminggu je aku stay kat rumah nie . Paling best , 1 Ramadhan nanti aku masih dekat rumah , sahur , buka puasa dengan family tak sama tahun lepas 1 Ramadhan puasa dekat hostel sorang-sorang . So , tahun nie boleh kurangkan siket sebak di dada ,, cehhhh ! :D

Lagi seminggu dah buka new sem ,, hurmm .. Terpaksalah tinggalkan rumah lagi . Lagi pun da tak sabar nak balik UniKL , rindu member-member and especially HIM ! Barang-barang aku ? Huh , aku un dah lupa mana aku letak semua barang-barang tuh . Satu pun tak prepare lagi .. Takpe , lambat lagi .. Nanti lah aku cari .. Skunk mood tengah takde coz aku tengah bengang tahap gaban dah nie .. Bye !




0

Saat airmata mulai membasahi pipi , tiada siapa pun tahu apa yang tersimpan di dalam hati . Hari nie , Nad mulai rasa tak menentu . Salah ke Nad nak hidup bahagia macam org laen ? Tak boleh ke Nad nak merasai cinta yang direstui seperti orang laen ? Atau Nad memang tak layak untuk terima semua tu ? And hari nie , Nad buat keputusan yang mungkin Aid tak terima . Tapi , betul ke ape yang da Nad buat nie ? Melarang Aid untuk terus contact Nad , selagi dye tak bgtaw pasal hubungan nie kat family dye . Ya Allah , aku taw semua nie berat dan sukar bagiku , tapi aku hanya inginkan yang terbaek . Yang pasti aku mahu hubungan kami direstui , bukan dihalang .

Aid , org tak kesah ape awak nak pkir pasal org . Org hanya mampu bersabar . If betul family awak tak boleh terima org , org sanggup undur diri sebab org taknak awk buat family awk terluka hanya disebabkan org . Org taw , org banyak kelemahan and kekurangan . Andai diberi peluang , org akan cuba lakukan yang terbaek . Nad sayang Aid sangat-sangat . Seharian tak cakap dengan awak buat org rasa sunyi . Org rindu gurauan awak , tapi org terpaksa tahan . Org taknak awak anggap org lemah . Tapi yang sebenarnya org tak kuat nak hadapi semua nie . Org terlalu sayangkan awak , and dalam masa yang sama sampai bila org nak tunggu . Pengakhiran hubungan kita macam mana ? Hanya dengan airmata yang mampu buat org tenang . And di blog je yang mampu org luahkan . Sorry b , semua salah org ..

sangat terserlah mata lebam ,, sorry org tak sanggup :'(

Impian :)

0

Assalamualaikum ;)

Korang semua mesti ada angan-angan atau impian sendiri kan ? Haa , Nad sendiri pun ad i pian sendiri taw , first thing Nad nak study hard demi family Nad . Nad bukannya dari family yang kaya even both parents Nad keje under government . Banyak benda yang umi papa nak kena tanggung , adik-adik and nenek , bil air bil elektrik bagai . Lagipun papa tak stay sekali dgn kitorang coz dye keje kat JB . So , semua hal kat sini umi yang kena tanggung sorang . Ada satu kali Nad pernah tengok dalam wallet umi ada RM 1 jerk .. Tengok luaran macam mewah tapi sebenarnya tak , kami hidup bersederhana jerk . That's why Nad nak blajar betul2 ..
Second thing , da lama Nad idamkan gadget nie . Tapi belum ada rezeki nak memilikinya . Dari Form 5 lagi Nad nak gadget nie , tapi sampai sekarang masih tak mampu . DSLR , dah ramai yang dah ada kan ? Tapi Nad still tak mampu nak dapatkannya . Insyaallah , kalau ada rezeki Nad akan dapat jugak .. Amiiinnnn :)  
DSLR Canon EOS550D

Lastly , this is my dream car " HONDA JAZZ "
Cantik kan warna dye ,, my fav !

Insyaallah , Nad akan dapat semua nie satu hari nie kalau diberi kesempatan .. Aminn :)
 
 
 

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review