5 Jan 2013

DISALAHERTIKAN

Update By Nadia Nadhirah at Saturday, January 05, 2013
Reactions: 
Dengan situasi badan yang lemah , aku gagahkan jua untuk menaip di sini . Hanya di sini alternative untuk aku meluahkan perasaan . Di sini la teman , sahabat , pendamping setia aku . Segalanya aku coretkan di sini .

Kata orang , setiap yang berlaku , ada hikmahnya sendri . Macam tu jugak lah aku . Menghadapi dugaan bersama dia seolah-olah aku yang sering dipersalahkan . Aku cuma mahukan yang terbaik dan dia lah satu-satunya yang aku ada . Tapi , itu semua langsung tak bermakna bagi dia . If someone dah aim kita nie takde guna langsung , sampai bila-bila pun akan tetap macam tu . Setiap satu perkataan yang kita ungkapkan , langsung tak diterima pakai , terus disalahertikan . Setiap pendapat dan teguran aku , langsung tidak di ambil peduli . Aku hanya mahukan kami yang dulu , masa mula-mula mengenali antara satu sama lain . Makin lama makin hilang semua tu . Dia sering nak menjauhkan diri dengan aku , even dengan satu masalah yang kecil . Aku buntu , dah tak taw macam mana lagi nak buat . Aku dah try nak buat yang terbaik , tapi masih sama .

Aku tak pandai dalam bab pujuk-memujuk . Tapi aku dalam proses nak belajar . So , please bagilah aku masa untuk pelajari semua tu . Sebab aku taknak kehilangan orang yang aku sayang lagi . Dulu , dia sering buat aku tersenyum , sering aku ketawa dengan gelagat dia . Tapi kenapa semua tu hilang secara tiba-tiba ? Mana perginya dia yang dulu ? Janji dia untuk jaga aku , janji dia untuk bahagiakan aku , tapi sekarang ?

"Ya Allah , Kau tabahkanlah hatiku . Kau jauhilah aku dari sifat pemarah . Kau kuatkan hatiku untuk menghadapi dugaan ini . Amin"

Awak , saya sayang awak . Saya terima segala kebaikan , keburukan dan kekurangan awak . Saya nak awak tahu apa yang saya rasa sekarang . Saya takut semua tu hilang . Saya taknak awak jadikan saya sebagai musuh . Awaklah teman , sahabat , abang dan juga kekasih saya . Hanya awak . Please jangan marah-marah lagi sayang . Saya takde niat langsung nak sakitkan hati awak . Saya nak kita yang sebelum nie . Doa saya sentiasa untuk awak . Moga Allah sentiasa melindungi setiap apa yang awak lakukan . Take Care sayang . ❤ YOU ALWAYS MNMZ ❧

2 comments:

Anonymous said...

mengenal seseorang xseperti membuat kek..letak bahan2..perasa...dah siap..manusia perlu diberi masa untuk berubah dan yang paling penting sentiasa ada..^_^

Nadia Nadhirah said...

Seseorang tu boleh berubah kalau diberi peluang untuk berubah . Nie kalau langsung tak diberi peluang , macam mana setiap perhubungan tu akan terus kekal . Macam mana nak terus kekal kan satu hubungan tu kalau setiap percakapan , pendapat dan teguran langsung tak diterima pakai .

Post a Comment

DISALAHERTIKAN

Dengan situasi badan yang lemah , aku gagahkan jua untuk menaip di sini . Hanya di sini alternative untuk aku meluahkan perasaan . Di sini la teman , sahabat , pendamping setia aku . Segalanya aku coretkan di sini .

Kata orang , setiap yang berlaku , ada hikmahnya sendri . Macam tu jugak lah aku . Menghadapi dugaan bersama dia seolah-olah aku yang sering dipersalahkan . Aku cuma mahukan yang terbaik dan dia lah satu-satunya yang aku ada . Tapi , itu semua langsung tak bermakna bagi dia . If someone dah aim kita nie takde guna langsung , sampai bila-bila pun akan tetap macam tu . Setiap satu perkataan yang kita ungkapkan , langsung tak diterima pakai , terus disalahertikan . Setiap pendapat dan teguran aku , langsung tidak di ambil peduli . Aku hanya mahukan kami yang dulu , masa mula-mula mengenali antara satu sama lain . Makin lama makin hilang semua tu . Dia sering nak menjauhkan diri dengan aku , even dengan satu masalah yang kecil . Aku buntu , dah tak taw macam mana lagi nak buat . Aku dah try nak buat yang terbaik , tapi masih sama .

Aku tak pandai dalam bab pujuk-memujuk . Tapi aku dalam proses nak belajar . So , please bagilah aku masa untuk pelajari semua tu . Sebab aku taknak kehilangan orang yang aku sayang lagi . Dulu , dia sering buat aku tersenyum , sering aku ketawa dengan gelagat dia . Tapi kenapa semua tu hilang secara tiba-tiba ? Mana perginya dia yang dulu ? Janji dia untuk jaga aku , janji dia untuk bahagiakan aku , tapi sekarang ?

"Ya Allah , Kau tabahkanlah hatiku . Kau jauhilah aku dari sifat pemarah . Kau kuatkan hatiku untuk menghadapi dugaan ini . Amin"

Awak , saya sayang awak . Saya terima segala kebaikan , keburukan dan kekurangan awak . Saya nak awak tahu apa yang saya rasa sekarang . Saya takut semua tu hilang . Saya taknak awak jadikan saya sebagai musuh . Awaklah teman , sahabat , abang dan juga kekasih saya . Hanya awak . Please jangan marah-marah lagi sayang . Saya takde niat langsung nak sakitkan hati awak . Saya nak kita yang sebelum nie . Doa saya sentiasa untuk awak . Moga Allah sentiasa melindungi setiap apa yang awak lakukan . Take Care sayang . ❤ YOU ALWAYS MNMZ ❧

2 comments:

Anonymous said...

mengenal seseorang xseperti membuat kek..letak bahan2..perasa...dah siap..manusia perlu diberi masa untuk berubah dan yang paling penting sentiasa ada..^_^

Nadia Nadhirah said...

Seseorang tu boleh berubah kalau diberi peluang untuk berubah . Nie kalau langsung tak diberi peluang , macam mana setiap perhubungan tu akan terus kekal . Macam mana nak terus kekal kan satu hubungan tu kalau setiap percakapan , pendapat dan teguran langsung tak diterima pakai .

Post a Comment

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review