21 Jan 2013

LIFE

Update By Nadia Nadhirah at Monday, January 21, 2013
Reactions: 
Assalamualaikum .. Tak jawab Nad xmo kawan taw . Hehe !


Firstly , sorry sangat-sangat dah lama dah melalut kat blog nie . Kalau update pun just post something yang Nad copy dari sumber2 yang tertentu jea . Takde masa nak melalut lalut coz Nad dah balik jadi student dah . First week in new semester , student ramai yang sibuk dengan hal masing2 . Takde timetable laa , add and drop subject laa and whatever lagi laa . Nad pun tergolong sekali dalam kalangan student-student tu semua . Sepanjang first week tu , sibuk duk add drop subject jea kononnya nak upgrade pointer laa katakan . Yang jadi problemnya bila advisor lambat approve . So , terpaksa laa kena pegi jumpa advisor face to face . Tu x termasuk bila pegi cari advisor tu , dye takde . Lagi laa haru biru hidup . Hehe . And alhamdulillah , semua tu dah settle . Insyaallah sem nie boleh naikkan pointer . And one more thing , sem nie Nad dah start amek FYP . Memang byk keje laa jawabnya and nasib baik FYP tu buat dua orang kalau x .. lagi laa haru biru hidup Nad nie . Huhuhu .

Pasal Nad dengan Senget plak , alhamdulillah setakat nie masih mampu bertahan and sedar tak sedar hampir dua bulan dah . Setakat gaduh-gaduh tu normal laa , kalau takde gaduh tu memang ada something wrong la tu kan ? ( Ayat nak sedapkan hati jea aku nie . hehe ! ) . Tak kesah laa perangai dia macam mana sekalipun , Nad terima dia seadanya . Banyak lagi Nad perlu mendalami diri dia almaklum laa , sedar tak sedar dah jadi couple . Alhamdulillah , Nad bersyukur ada dia .. Cemburu sebab dia ada ramai adik angkat ? Tipu laa kalau Nad takde perasaan tu kan ? Yela , awek mane tak cemburu kalau bf dia duk layan adik angkat dia macam awek dia kan . Hurmm , tapi Nad malas nak cakap banyak , Nad diamkan jea . Yelaa , tu hak dia kan ? Hurmmm ( Ayat nak sedapkan hati lagi ) . Apa-apa pun , Nad harap sangat relay nie kekal . Cukup la sebelum nie Nad dah byk kali frust . Haha .

Pasal kawan ? Hurmmm , Nad taknak pikir sgt psal nie sbb dah fobia (yeke aku nie??) nak cari kawan baik macam dulu . Cukup laa sekali Nad kena . Bukan sekali tapi dah banyak kali dah . Nad anggap nie semua dugaan Allah untuk Nad . Nad terima apa pun dugaan dan cabaran yang dah ditetapkan dgn hati terbuka . Nad bukan nak mengungkit apa yang dah berlaku but Nad belum sedia lagi nak berbaik balik sbb benda tu still dalam ingatan . Cukup laa Nad ada Izzaty dgn hubby dia sebagai kawan Nad sejak dari sekolah sampai la dorang kawen and now dah ada anak pun . Nad berkawan dgn sape pun , tapi nak rapat sgt tu .. mybe tak laa kot . Org cakap pengalaman mendewasakan kita .. ceewaaahhhh .. hehehe . Semoga Allah sentiasa melindungi setiap apa yang DIA lakukan . Aminn ..

K laa , nie jea kot Nad nak story . Insyaallah , akan ada lagi story-story nanti . Need to continue study Math  sbb tadi stop kejap , kepala pusing .. Hehe .. Bye , Lot of love from me . Muaahhhhhhhhh ❤❤❤

0 comments:

Post a Comment

LIFE

Assalamualaikum .. Tak jawab Nad xmo kawan taw . Hehe !


Firstly , sorry sangat-sangat dah lama dah melalut kat blog nie . Kalau update pun just post something yang Nad copy dari sumber2 yang tertentu jea . Takde masa nak melalut lalut coz Nad dah balik jadi student dah . First week in new semester , student ramai yang sibuk dengan hal masing2 . Takde timetable laa , add and drop subject laa and whatever lagi laa . Nad pun tergolong sekali dalam kalangan student-student tu semua . Sepanjang first week tu , sibuk duk add drop subject jea kononnya nak upgrade pointer laa katakan . Yang jadi problemnya bila advisor lambat approve . So , terpaksa laa kena pegi jumpa advisor face to face . Tu x termasuk bila pegi cari advisor tu , dye takde . Lagi laa haru biru hidup . Hehe . And alhamdulillah , semua tu dah settle . Insyaallah sem nie boleh naikkan pointer . And one more thing , sem nie Nad dah start amek FYP . Memang byk keje laa jawabnya and nasib baik FYP tu buat dua orang kalau x .. lagi laa haru biru hidup Nad nie . Huhuhu .

Pasal Nad dengan Senget plak , alhamdulillah setakat nie masih mampu bertahan and sedar tak sedar hampir dua bulan dah . Setakat gaduh-gaduh tu normal laa , kalau takde gaduh tu memang ada something wrong la tu kan ? ( Ayat nak sedapkan hati jea aku nie . hehe ! ) . Tak kesah laa perangai dia macam mana sekalipun , Nad terima dia seadanya . Banyak lagi Nad perlu mendalami diri dia almaklum laa , sedar tak sedar dah jadi couple . Alhamdulillah , Nad bersyukur ada dia .. Cemburu sebab dia ada ramai adik angkat ? Tipu laa kalau Nad takde perasaan tu kan ? Yela , awek mane tak cemburu kalau bf dia duk layan adik angkat dia macam awek dia kan . Hurmm , tapi Nad malas nak cakap banyak , Nad diamkan jea . Yelaa , tu hak dia kan ? Hurmmm ( Ayat nak sedapkan hati lagi ) . Apa-apa pun , Nad harap sangat relay nie kekal . Cukup la sebelum nie Nad dah byk kali frust . Haha .

Pasal kawan ? Hurmmm , Nad taknak pikir sgt psal nie sbb dah fobia (yeke aku nie??) nak cari kawan baik macam dulu . Cukup laa sekali Nad kena . Bukan sekali tapi dah banyak kali dah . Nad anggap nie semua dugaan Allah untuk Nad . Nad terima apa pun dugaan dan cabaran yang dah ditetapkan dgn hati terbuka . Nad bukan nak mengungkit apa yang dah berlaku but Nad belum sedia lagi nak berbaik balik sbb benda tu still dalam ingatan . Cukup laa Nad ada Izzaty dgn hubby dia sebagai kawan Nad sejak dari sekolah sampai la dorang kawen and now dah ada anak pun . Nad berkawan dgn sape pun , tapi nak rapat sgt tu .. mybe tak laa kot . Org cakap pengalaman mendewasakan kita .. ceewaaahhhh .. hehehe . Semoga Allah sentiasa melindungi setiap apa yang DIA lakukan . Aminn ..

K laa , nie jea kot Nad nak story . Insyaallah , akan ada lagi story-story nanti . Need to continue study Math  sbb tadi stop kejap , kepala pusing .. Hehe .. Bye , Lot of love from me . Muaahhhhhhhhh ❤❤❤

0 comments:

Post a Comment

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review