7 Jan 2013

RUSHING !

Update By Nadia Nadhirah at Monday, January 07, 2013
Reactions: 
Assalamualaikum , tak jawab dosa sape jawab Alhamdulillah :)

Lately sibuk sangat-sangat . Ke hulu ke hilir , pegi situ pegi sini . Rest tak cukup and badan pun dah jadi lemah sesangat dah nie . Last week sibuk keluar masuk bank , pegi bayar registration fees dgn yuran hostel . Alang-alang dah pegi bank , check bonus ASB . Alhamdulillah dapat la siket untuk beli barang-barang before balik KL . Nak tunggu check bonus tu pun punya laa tunggu lama . Ramai gila org duk beratur nak amek bonus masing-masing , dari pagi sampai laa petang . Dekat tiga jam gak aku duk macam org ngokngek kat dalam tu , last2 aku pegi potong line org . Gila nak tunggu lagi 100 orang baru turn aku . Bila aku tgk takde org jea aku terus pegi dgn muka slumber jea kat kaunter tu . Ape aku kesah ! Hehe .

Semalam , Umi suruh pegi KB bawak adek aku nak buat IC , kononnya boleh terus siap . Aku pun ajaklaa Si Zaty dgn Eg pegi sekali . Sesampai jea , aku tanya org yg keje kat situ , dye cakap kena tunggu lagi 2 minggu baru siap . Perghhh , memang mcm ngokngek jea aku rasa hari tu . Last2 balik buat kat Machang jea . Huu ~ takpela . Lagipun nak tunggu pegi KB untuk jenjalan , harammm . Setahun sekali belum tentu jejak . Hehe . Settle adek aku tukar ic , terus pegi hantar dia pegi mengajar . Duk lepak kedai Zaty , layan kerenah si kecik tak duk diam , Aira . Balik , ambik Umi and adek-adek kat skolah . Siap solat ape sume , keluar balik coz adek aku yg bongsu tu nak beli buku . Lepas tu , pegi amek angah kat skolah , singgah hospital tgk nenek sedara aku masuk wad sbb demam panas+semput . Then , pegi plak skolah kakak jumpa dia sbb nak amek kasut aku yg dia bedal pakai . Balik-balik jea dah nak dekat magrib .
Trying to change myself . Slowly change dari perangai mcm laki ke arah keperempuanan , Insyaallah :)
with my only BFF Siti Nur Izzaty :)

Hari nie , pagi2 lagi pegi Kuala Krai sbb Umi suruh bawak angah buka KWSP . Mulanya sesat , last2 aku pusing-pusing jumpa jgak . Settle yang tu , balik pegi bndar Machang sbb nak buka akaun bank angah punya . Aku baru teringat yg hari nie ada pasar isnin . Perghhh , manusia ramai gila kot hari nie sampai nak cari parking pun kena pusing 4 5 kali . Lepas hantar angah kat skolah , pegi duk kedai Zaty sementara tunggu angah balik kul 1 . Duk melayan si Aira , Umi call suruh beli tu beli nie . Pegi pusing2 kat pasar isnin tu dgn Zaty . Dukung si Aira tu punya laa berat , yela dah setahun lebih dah budak kecik tu .. Sampai bengkak lengan aku sbb dari semalam lagi sakit . Lepas dukung si kecik tu , bengkak and lebam lengan aku . Hehee . Balik , amek angah , umi and adek2 . Lepas solat Zohor , baringlaa kejap kononnya nak siapkan bantal yang org order tak siap2 lagi nie . Boleh pulak aku terlelap , sedar2 dah pukul 6.15 .. Malam nie mmg tido lambat laa aku nak siapkan bantal nie . Mintak2 la esok umi x suruh g mana2 lagi sbb byk bnda tak buat lagi esok jugak laa nak balik KL . Barang2 tak packing lagi kot ! Got to go , bye :-*

0 comments:

Post a Comment

RUSHING !

Assalamualaikum , tak jawab dosa sape jawab Alhamdulillah :)

Lately sibuk sangat-sangat . Ke hulu ke hilir , pegi situ pegi sini . Rest tak cukup and badan pun dah jadi lemah sesangat dah nie . Last week sibuk keluar masuk bank , pegi bayar registration fees dgn yuran hostel . Alang-alang dah pegi bank , check bonus ASB . Alhamdulillah dapat la siket untuk beli barang-barang before balik KL . Nak tunggu check bonus tu pun punya laa tunggu lama . Ramai gila org duk beratur nak amek bonus masing-masing , dari pagi sampai laa petang . Dekat tiga jam gak aku duk macam org ngokngek kat dalam tu , last2 aku pegi potong line org . Gila nak tunggu lagi 100 orang baru turn aku . Bila aku tgk takde org jea aku terus pegi dgn muka slumber jea kat kaunter tu . Ape aku kesah ! Hehe .

Semalam , Umi suruh pegi KB bawak adek aku nak buat IC , kononnya boleh terus siap . Aku pun ajaklaa Si Zaty dgn Eg pegi sekali . Sesampai jea , aku tanya org yg keje kat situ , dye cakap kena tunggu lagi 2 minggu baru siap . Perghhh , memang mcm ngokngek jea aku rasa hari tu . Last2 balik buat kat Machang jea . Huu ~ takpela . Lagipun nak tunggu pegi KB untuk jenjalan , harammm . Setahun sekali belum tentu jejak . Hehe . Settle adek aku tukar ic , terus pegi hantar dia pegi mengajar . Duk lepak kedai Zaty , layan kerenah si kecik tak duk diam , Aira . Balik , ambik Umi and adek-adek kat skolah . Siap solat ape sume , keluar balik coz adek aku yg bongsu tu nak beli buku . Lepas tu , pegi amek angah kat skolah , singgah hospital tgk nenek sedara aku masuk wad sbb demam panas+semput . Then , pegi plak skolah kakak jumpa dia sbb nak amek kasut aku yg dia bedal pakai . Balik-balik jea dah nak dekat magrib .

Trying to change myself . Slowly change dari perangai mcm laki ke arah keperempuanan , Insyaallah :)
with my only BFF Siti Nur Izzaty :)

Hari nie , pagi2 lagi pegi Kuala Krai sbb Umi suruh bawak angah buka KWSP . Mulanya sesat , last2 aku pusing-pusing jumpa jgak . Settle yang tu , balik pegi bndar Machang sbb nak buka akaun bank angah punya . Aku baru teringat yg hari nie ada pasar isnin . Perghhh , manusia ramai gila kot hari nie sampai nak cari parking pun kena pusing 4 5 kali . Lepas hantar angah kat skolah , pegi duk kedai Zaty sementara tunggu angah balik kul 1 . Duk melayan si Aira , Umi call suruh beli tu beli nie . Pegi pusing2 kat pasar isnin tu dgn Zaty . Dukung si Aira tu punya laa berat , yela dah setahun lebih dah budak kecik tu .. Sampai bengkak lengan aku sbb dari semalam lagi sakit . Lepas dukung si kecik tu , bengkak and lebam lengan aku . Hehee . Balik , amek angah , umi and adek2 . Lepas solat Zohor , baringlaa kejap kononnya nak siapkan bantal yang org order tak siap2 lagi nie . Boleh pulak aku terlelap , sedar2 dah pukul 6.15 .. Malam nie mmg tido lambat laa aku nak siapkan bantal nie . Mintak2 la esok umi x suruh g mana2 lagi sbb byk bnda tak buat lagi esok jugak laa nak balik KL . Barang2 tak packing lagi kot ! Got to go , bye :-*

0 comments:

Post a Comment

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review