7 May 2013

♫ FINAL EXAM AROUND THE CORNER ♫

Update By Nadia Nadhirah at Tuesday, May 07, 2013
Reactions: 
♠ Hye Readers ♠
After for 4 months studying with stress , now I will sitting for the FINAL EXAM this week on Wednesday . Oh God ! Really need more spirits to study . Tambah-tambah lagi , subject Maths . Nad kena study betul-betul Maths coz nak tebus balik yang sem lepas punya . Sebab bagi Nad , sekali kita gagal tak semestinya kita terus gagal malah ia lebih membuatkan kita terus bangkit dan berusaha serta bersemangat untuk mencapai kejayaan . Alhamdulillah , this sem Nad lebih memahami bila study subject nie . Dalam masa yang sama jugak Nad dapat tolong member-member yang kurang faham dan kurang mahir subject nie . Alhamdulillah ☺ . Nad masih ingat lagi Umi pernah cakap , ilmu yang kita pelajari and apa-apa yang kita tahu and faham kita kena kongsi dengan sape-sape pun . Tak kisah lah pasal pelajaran or whatever . Umi cakap jangan sesekali kita bakhil ilmu pengetahuan sebab tak luak pun ilmu tu kalau kita share dengan orang dan jangan sesekali mengharapkan apa-apa balasan . Keikhlasan perlu ada dalam diri dalam perkongsian ilmu .

Daripada Abu Hurairah r.a : Rasulullah S.A.W telah bersabda :

"Sesiapa yang ditanya tentang sesuatu ilmu , kemudian ia menyembunyikannya maka Allah akan rantai di Hari Kiamat nanti dengan rantai daripada api neraka ".
(Hadis diriwayatkan oleh Abu Daud)

"Sesungguhnya ilmu adalah imam kepada amal , dan amal adalah makmumnya ."

So , untuk semua students UNIKL BMI , selamat menghadapi FINAL EXAM and GOOD LUCK ! Wish you ALL THE BEST !! Fighting •♥♥•


0 comments:

Post a Comment

♫ FINAL EXAM AROUND THE CORNER ♫

♠ Hye Readers ♠
After for 4 months studying with stress , now I will sitting for the FINAL EXAM this week on Wednesday . Oh God ! Really need more spirits to study . Tambah-tambah lagi , subject Maths . Nad kena study betul-betul Maths coz nak tebus balik yang sem lepas punya . Sebab bagi Nad , sekali kita gagal tak semestinya kita terus gagal malah ia lebih membuatkan kita terus bangkit dan berusaha serta bersemangat untuk mencapai kejayaan . Alhamdulillah , this sem Nad lebih memahami bila study subject nie . Dalam masa yang sama jugak Nad dapat tolong member-member yang kurang faham dan kurang mahir subject nie . Alhamdulillah ☺ . Nad masih ingat lagi Umi pernah cakap , ilmu yang kita pelajari and apa-apa yang kita tahu and faham kita kena kongsi dengan sape-sape pun . Tak kisah lah pasal pelajaran or whatever . Umi cakap jangan sesekali kita bakhil ilmu pengetahuan sebab tak luak pun ilmu tu kalau kita share dengan orang dan jangan sesekali mengharapkan apa-apa balasan . Keikhlasan perlu ada dalam diri dalam perkongsian ilmu .

Daripada Abu Hurairah r.a : Rasulullah S.A.W telah bersabda :

"Sesiapa yang ditanya tentang sesuatu ilmu , kemudian ia menyembunyikannya maka Allah akan rantai di Hari Kiamat nanti dengan rantai daripada api neraka ".
(Hadis diriwayatkan oleh Abu Daud)

"Sesungguhnya ilmu adalah imam kepada amal , dan amal adalah makmumnya ."

So , untuk semua students UNIKL BMI , selamat menghadapi FINAL EXAM and GOOD LUCK ! Wish you ALL THE BEST !! Fighting •♥♥•


0 comments:

Post a Comment

 

Nadia Nadhirah Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review